10 minutter – Omelett i ovn

      Ingen kommentarer til 10 minutter – Omelett i ovn

Omelett er undervurdert som middagsrett om dere spør meg, men jeg har alltid vansker med å lage den bra. Det er en egen kunst å lage eggeblandingen så tynn at man kan skrape den i florlette bølger, og finne den perfekte temperaturen som er akkurat varm nok til at eggemassen stivner fort men ikke så varm at omeletten brennes. Jeg synes det er særlig vanskelig å finne balansen så innsiden av omeletten ikke er slimete eggemasse dessuten!

Å lage omeletten i ovnen er dermed et godt alternativ for en som ikke orker å stå og passe på ei steikepanne hele tiden.

Du behøver til fyll:
pølse eller strimlet skinke
Paprika
løk i form av salatløk, gressløk, purreløk eller lignende
Revet ost
6 egg
1dl vann
litt salt og pepper (og annen krydder man føler for)

Fres opp paprika, skinke/pølse og løk i ei steikepanne. Visp sammen egg, vann og krydder, og hell dette over mens alt er i steikepanna, stek dette i noen få minutter mens du stikker og “viggler” stekespaden nedi massa så det rennende kan komme nedi bunnen, men rør ikke kraftig rundt. Topp det hele med revet ost, og sett steikepanna inn i ovn varmet til 225 grader. La den ettersteke midt i ovnen kanskje 10 minutter til den er klar for servering, og server den med ristet brød.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.