Når en flopp ikke blir mislykket

      Ingen kommentarer til Når en flopp ikke blir mislykket

Det har jo skjedd med alle. Man har ikke hatt hodet med seg, man har ikke tenkt og har gjort feil på en oppskrift. Det skjer ofte, og noen ganger er det bare sorgen og man får begynne på nytt.

Men av og til blir det en suksess med en flopp. La meg ta noen eksempler.

Jeg og Liv Heidi skulle lage Hvit sjokoladefudge med lime, og hun så feil på oppskrifta. Oppskrifta sa 0,7dl fløte og hun tok 7 dl. Det tok en fryktelig lang tid å koke det inn, og når vi sjekka oppskrifta innså vi hvorfor. Men snakker om god smak når 7 dl fløte hadde kokt inn til passende konsistens? 😉 De var nydelige.

Den mørke appelsinknekkmarmeladen 🙂

Tidligere år hadde jeg laget aprikos og appelsin-marmelade, og omtrent alle i familien fikk et glass sammen med annet hjemmelaget (gløgg, leverpostei, godterier og lignende). Man skal jo da koke appelsiner og aprikoser en lang stund og aller sist tilsette sukker så det koker akkurat lenge nok til at sukkeret smelter. Ett år hadde jeg ikke hodet på plass og tilsatte sukkeret med en gang. Resultatet var at sukkeret etterhvert mørknet og brente seg litt, litt som knekk. Jeg fant ut jeg skulle ha det på glass likevel og så koke en til porsjon på riktig måte.

Resultatet var en ordre om at jeg bare måtte fortsette å lage knekk-appelsinaprikos-marmelade fordi det var så utrolig godt.

Min søster lager en banankake hvert år til jul fordi det er favoritten til hennes sambo. Har ingen problemer med å skjønne det faktisk, for det er godt! Konseptet er jo enkelt, kakebunn, kremfyll, kakebunn og så skivede bananer og et gele-lokk oppå.

Nå vet jeg ikke om det var første gang hun skulle lage det eller noen ganger etter, men ett år hadde hun geleen på litt for tidlig, den hadde ikke begynt å stivne nok så den trakk inn i øverste lag av kakebunn. Hun var redd kaka var helt ødelagt, men når vi smakte den ble det himmelsk akkurat slik. Det at geleen hadde trukket inn i øverste delen av kaka gjorde det så godt og saftig å spise kaken så hun mente på vi burde lage den slik alle ganger fra nå! Klart godkjent!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.