Scones, endelig får jeg det til!

      Ingen kommentarer til Scones, endelig får jeg det til!

Jeg har prøvd meg på Scones av og til, og selv om oppskrifta er svært enkel er den utrolig lett å få til feil. Nybegynnerfeilen man gjør (og som er grunnen til at jeg ikke lykkes) er å arbeide deigen for lenge så den blir varm virker det som, for nå som jeg prøvde denne oppskriften begynner jeg å nærme meg.

Jeg stekte mine scones noen minutter for lenge så de ble litt vel godt stekt, men ellers er de myke inni. Gode scones skal ha en crispy utside og være myke og luftige inni. Denne oppskrifta kommer fra en kokk på Hotel Bristol, og hennes tips er å lage deigen noen dager før, og fryse ned ferdige boller slik at du kan legge de på stekebrett rett fra fryseren. Jeg hadde ikke tid til å vente på dette siden jeg vil ha scones nå, dermed fikk jeg ikke det perfekte resultatet, men jeg nærmer meg!

500 gram mel, jeg brukte blanding av kama og hvetemel. Kama er kjent som Skrädmjöl i Sverige og selv om wikipedia sier det er blanding av ulike mel og bønnesorter er det her bare hele havrekjerner som er ristet og malt til mel med skall og alt.
nesten en spiseskje bakepulver
1/8 ss natron (skulle tro en halv teskje?)
en halv teskje salt
125 gram sukker
125 gram kaldt smør i terninger
2 egg rett fra kjøleskapet
185 gram creme fraiche eller rømme

Jeg blandet alle tørre ingredienser i en matbereder med hakkekniv, deretter hadde jeg smøret i småbiter oppi. Jeg kjørte dette på full effekt i et par minutter så smøret var godt fordelt i melblandingen før jeg vispet sammen rømme og egg i en annen bolle.

Sist hadde jeg eggeblandingen i melet og eltet litt med slikkepott før jeg knadde forsiktig til deigen var akkurat nok samlet til å forme boller. Det er her du med fordel kan fryse ned (gjerne i porsjonsposer) i fryseren og glemme de et par dager før du har dem rett på bakebrett. Du kan også ha de over natten i fryseren og lage deigen til frokost-scones klar til morgenen etter.

Sett så brettet ganske høyt inn i en allerede varm ovn (180 grader) i ca 15 minutter. Pass på å ikke oversteke dem slik jeg gjorde, og la de svalne littegrann så du ikke brenner fingrene. Perfekte scones kan man løfte på toppen og bunnen så de bare deler seg på midten, men jeg liker uansett å skjære med kniv. Siden jeg overstekte de kunne jeg glemme å bare løfte toppen av slik oppskrifta sier uansett 😉 Men gode var de! Jeg var nok gjerrig på sukkeret og hadde litt mindre sukker enn oppskrifta sier, og du kan nok helt sikkert ha i litt grøvre mel og havregryn om du vil ha de litt mer grove.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.