Hjemmelagede fiskeboller!

      Ingen kommentarer til Hjemmelagede fiskeboller!

Jeg elsker fiskeboller i hvit saus, og nå som vi har spist relativt mye ovnsbakt og stekt fisk etter fisketurene fikk jeg lyst til å lage fiskeboller selv. Dette er oppskrifta jeg brukte

400 gram hvit fisk. Jeg brukte sei og abborre nå fordi det var det jeg hadde, ellers er torsk, hyse og lyr særlig godt egnet. I utgangspunktet kan du bruke hvilken som helst hvit fisk som ikke er grov i kjøttet.
0,5ss salt
en toppa spiseskje potetmel
en halv ts pepper
en halv ts hvit pepper
2 egg
2dl fløte og melk blandet

Ha fisk og krydder i en matbereder og kjør med hakkekniven. Bland i ett egg, litt av melkefløten og så ett egg til. Jeg hadde litt for mye melk og fløte i så min “mos” ble litt løsflytene. Dermed ble resultatet litt mer fiske”plupper” enn fiskeboller.

Du kan bruke en spritsepose med største tykkeste åpning uten kanter på for å sprøyte ut boller ned i kokende vann, eller bare skoppe dem ned med skje som jeg gjorde. Har du en fast masse kan du forme boller med hendene som du forsiktig slipper ned i kokende vann.

La de koke på middels til lav varme rundt 15 minutter før du løfter dem ut med hullsleiv. Fiskebollene er nå ferdige til å spise som de er, men jeg foretrekker å lage en hvit karrysaus og legge dem nedi. Pass på å ta litt av krafta fra du kokte fiskebollene i sausen så får du god smak!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.