Semledagen i Sverige!

      Ingen kommentarer til Semledagen i Sverige!

Hadde jeg vært klar over at det er semledagen i dag skulle jeg kanskje ha tilbudt meg å bake boller og lage semler selv i stedet for at de kjøpte mange semler.
Saken er at semler her i sverige er virkelig over-søte. Jeg har sukkersjokk akkurat nå, og tenker at jeg trenger ikke noe mer godteri dette året akkurat nå.

Derimot vil jeg igjen tipse om Det Søte Liv sine “Verdens beste boller”. Utrolig gode boller som jeg blogget om her, og om du husker lang eltetid for å opparbeide elastikken i gluten kommer du til å garantert lykkes med disse.

Mandelmasse kan du enkelt lage selv. Eller du kan kjøpe.
1 eggehvite
75 gram malte skoldede mandler
100 gram sukker (men her kan du faktisk redusere sukkeret til du synes mandelmassen er søt nok! Ha i litt og litt, og smak litt forsiktig til du er fornøyd).

Når du har bakt bollene og skal ha i mandelmassen skal den være svært myk. Når du har eltet sammen mandelmassa ferdig skal du blande den med litt og litt vann så den blir passe grøtete før du groper ut en delt bolle og trykker litt mandelmasse i den. Deretter har du på vispet krem og legger lokket tilbake. Jeg foreslår å pudre med litt kakao i stedet for melis, jeg synes det er godt med litt sjokolade til, og det er mer enn nok sukker i semla som det er synes jeg.

B56EPY Cream bun semla ALL OVER PRESS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.