Fylte horn

Fylte horn er virkelig godt. Det er så enkelt å lage (spesielt med eltemaskin), og det er så enkel mat å ta med som nistemat ut på isen for eksempel, eller ut i skibakken, som kjapp og enkel frokost, kan spises nystekte ut av ovnen, kalde, oppvarma i micro eller varma opp over bål.

Du behøver:

5 dl melk
100 gram smør eller tilsvarende olje
50 gram gjær/1 pose tørrgjær
et par teskjeer sukker for hevingsprosessen
Bittelitt salt (ikke mer enn en teskje)
rundt 14 dl hvetemel. Her kan du også bytte ut 4 dl med grøvre mel, rugmel eller annet, du kan også tilsette havregryn.
Litt kardemumme eller malt muskatnøtt om du har lyst på dette.

Eller… du kjøper ferdig utkjevlet pizzadeig og bruker det i stedet. 😉

Ha alt det tørre i en elteskål. Smuldre i gjæret direkte i deigen og tilsett sukker og salt. Du kan også tilsette muskatnøtt eller kardemumme om du vil. Melken skal være romtemperert, kanskje så vidt lunken, og smøret også romtemperert og mykt. Ha i melken og begynn elteprosessen, klatt i smøret litt og litt mens det eltes. La det eltes minst 20 minutter, gjerne mer, før du setter deigen til heving på et lunt sted. La den heve til dobbel størrelse.

Del deigen i 2 uten å elte noe og kjevle ut rund som en pizza. Del i 8 pizzastykker før du legger på skinke (jeg brukte røkt kalkun), revet ost eller osteskiver, og kremost. Jeg brukte kremost med salamismak. Rull sammen fra den brede siden og inover mot spissen, legg dem på bakebrett og krum de som horn. La de etterheve litt, rundt 20-30 minutter.

Varm ovnen til 225 grader før du forsiktig pensler hornene med vispet egg. Du kan også pensle med smør eller melk om du har allergikere i huset eller bare unngår animalske produkter. Du kan strø over sesamfrø, valmuefrø, solsikkefrø eller mer revet ost om du foretrekker dette.

Stekes omtrent midt i ovnen 10-12 minutter. La de avkjøles et par minutter på brettet før du flytter dem til rist.

mars 13, 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.