Verdens beste boller!

      1 kommentar til Verdens beste boller!

Endelig! Takket være Det Søte Liv-bloggen har jeg funnet boller selv jeg lykkes ordentlig med!

De som følger bloggen min tror kanskje jeg er Dronning Kjøkkenmester ut fra mine bakekunster, middagsretter og alt mulig annet, men min store svakhet er gjærdeiger. Jeg synes alltid de blir hevet mindre enn jeg venter, de blir tunge, harde, ikke luftige og fantastisk sånn som mamma får det til.
Men denne? Jeg tillater meg å gjengi oppskrifta, men kikk inn på Det Søte Liv, det kryr av oppskrifter og alt mulig der.

Denne oppskriften består ikke av to runder heving. Man blander ingrediensene og triller ut bollene med en gang, så etterheves de en time, halvannen eller så før de stekes. Denne gangen har selv jeg fått til luftige store boller i stedet for små ishockeypucker. (Ok jeg overdriver litt)

wp-image-623178719jpg.jpg

1 liter melk
300 gram smør
250 gram melis
100 gram gjær/2 poser tørrgjær
0,5 ts kardemumme
1,5 kilo hvetemel
(rosiner)

Kok opp melk, smør og melis, la det avkjøles til 37 grader (38-40 grader for tørrgjær). Bland inn gjæret før du blander inn de tørre ingrediensene.

Trill umiddelbart ut boller. Jeg delte deigen i to, den ene halvdelen i 16 vanlige boller og den andre i 16 rosinboller, men her gjør du som du vil.
La etterheve i minst en time til de er dobbelt og litt før du pensler med egg og steker 7-10 minutter på 250 grader.

Pga det kun er en heveprosess lykkes jeg på første forsøk! Og ikke bytt ut meliset med sukker. Jeg mistenker det får effekt på hevingen. 🙂

1 thought on “Verdens beste boller!

  1. Pingback: Semledagen i Sverige! – Mat og kokkekunster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.