Dagens middag – Massaman curry “suppewok”

wpid-wp-1458493226030.jpgI dag sauset jeg sammen wok. Vi elsker asiastisk mat like mye som tradisjonell norsk/finsk mat, og det blir ofte wok siden dette er så enkelt å lage.

Du behøver en boks med massaman curry (den ligger på 5 gram karber per 100, lov for oss altså), og om du vil ha den sterk skal du ikke bruke noe annet som base. Vil du som jeg ha den anelsen mildere bruker du en boks kokosmelk i tillegg.

I dag skar jeg opp en stor gul løk som fikk svette litt, og så hadde jeg oppi “akkurat passe” med store reker, disse het Vannamei-reker, og er omtrent halvparten så store som kongerekene men dobbelt så store som vanlige reker. Det som selges som “store reker” er småtasser i mine øyne, men disse var reale munnfuller. Halen sitter igjen så de passer fint også for frittering og innbaking gjetter jeg. Nåvel, i med rekene mens de var frosne, og lot det kose seg på varmen så de hadde begynt å smelte før jeg hadde på currybasen og kokosmelk.

Deretter hadde jeg i tre stykker Sivri-paprika , lange, tynne og grønne paprikaer man får kjøpt mange av i en pose, men pass på, de kan være ganske sterke så du får prøvesmake en liten bit før du bestemmer hvor store biter du skjærer og ikke minst hvor mye du har i. Den posen jeg fikk nå hadde et par som var temmelig hissige helt på grensen til sterk chili, mens resten var litt mildere. Vanligvis når jeg kjøper disse er de like sterke i smak som vanlig grønn paprika (med andre ord ikke så sterke at det gjør noe) men disse var litt hetere enn vanlig. Jeg smakte altså en liten tupp før jeg bestemte meg, og hadde tre stykker i woken. I tillegg hadde jeg en boks med bambusskudd og romana-salat, og champignoner.

Og resultatet er dette - En nydelig Wok-suppe med store reker og massaan currysmak mildnet av kokosmelka! Nam!

Og resultatet er dette – En nydelig Wok-suppe med store reker og massaan currysmak mildnet av kokosmelka! Nam!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.