Granskuddsirup

      Ingen kommentarer til Granskuddsirup

Det er utrolig hva man kan lage basert på sånt man kan sanke i naturen. De fleste kjenner til at man napper små ferske granskudd for å tygge på fordi de smaker ekstra godt, men visste du at du både kan lage gele og sirup på dem også? Husk om du skal sanke granskudd at du ikke sanker absolutt alle fra hver kvist eller gren, la det stå igjen minst fire ganger så mye som du henter fra treet, og takk det etterpå for gavene til deg.

Skyll granskuddene godt i et dørslag og rist dem godt så du får vekk så mye bøs du kan. Legg de i vann over natta, jeg brukte en liter vann til en halv liter granskudd. Kok det opp på svak varme og la det småsyde men ikke fosskoke i en times tid. Dess lenger du koker dem, dess mer smak blir det i vannet, så om du virkelig digger smaken kan du både øke mengde skudd per liter vann og la de koke mye lenger.

Når de kokes blir de vissenbrungrønne etterhvert, og når du mener de har kokt nok siler du de bort fra væska i et klede. Kna kledet for å få så mye smak ut av dem. Tilsett to deler sukker til tre deler væske, og la det koke sakte opp på lav varme. La det småkoke til det får en dyp rødbrungylden farge som den du ser på mitt bilde. Den skal få en tynn sirupskonsistens. Den tykner når den kjølner også, husk det.

Når fargen og konsistensen er omtrent korrekt kan du helle over på oppvarmede renvaskede glass. La det avkjøles i romtemperatur før du skrur på lokket.

Granskuddsirup er godt for hals og hoste, men smaker også godt på pannekaker, på iskrem, til viltretter, i te eller på brødskiva. Du kan selvklart også ringle litt over kaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.