Finsk sima til valborgsmesse

      Ingen kommentarer til Finsk sima til valborgsmesse

Sima er en drikk de lager (eller kjøper) i finland til valborgsmesse hvert år. Det er en lettgjæra drikk med minimal eller ingen alkoholmengde (normalt like mye alkohol som kefir), men som bobler lett omtrent som brus. Den karboniseres under en ukes tid med hjelp av rosiner!

For 4 liter vann behøver du:

5dl brunt farin, 6 dl strøsukker (du kan minske brunt og øke på vanlig sukker om du vil ha lysere farge), 2 sitroner, en eller to ertestore biter søt gjær. Og litt rosiner til flaskene.

Varm opp tre liter vann og rør sukkeret inn. Skvis safta fra sitronen inn. Ha i den siste litern for å senke temperaturen til 37-38 grader. Ta av noen dl av væska og rør inn gjæren før du blander det i resten av væska. Og så lar du det stå i romtemp i 24 timer.

Etter 24 timer må du avbryte gjæringa om du vil ha den barnevennlig. Ta kokte flasker og fordel en til to ts sukker i hver flaske og minst to til tre rosiner. Rosinene er indikator på når sima er ferdig. Øs forsiktig over på flaskene for å unngå gjær som har sunket til bunnen. Forsegle ikke flaskene hardt, vi valgte å tape glad plast over tuten så ikke flaskene sprekker av overtrykk. Du kan åpne de noen ganger i døgnet for å slippe ut trykk ellers.

La de stå mørkt og svalt 3-7 dager. Sima er ferdig når alle rosinene flyter. Det blir ikke så mye bobler som i brus, men nok til at det føler oppfriskende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.