Små kaker for få serveringer

      Ingen kommentarer til Små kaker for få serveringer

Det å like å bake og lage godt på kjøkkenet og kun ha to personer å lage til der en ikke er så kakemons som undertegnede er litt trist av og til. Mye kan fryses ned, men vi har en halv fryser med to og en halv fryseskuff og må prioritere ordentlig mat der og dermed bortfaller mulighetene til å bake og fryse ned.

Å lage en liten kake innimellom er veldig nam. Men å lage en stor i 22cm form eller større er bortkastet for å spise bare en gang. Selvklart finnes det mange gode oppskrifter på å lage kake i en kopp i microbølgeovnen, men hva om man vil ha en kremkake med fyll i midten? Det er ikke så enkelt å lage i microen i en kopp.

Da jeg fant 16cm store springformer på dollarstore hoppet jeg på og kjøpte to stykker. Nå er vel kvaliteten så som så, metallet er tynt og teflonen sikkert ikke helt fantastisk, men det er en start! Og nå har jeg funnet en god grunnoppskrift for dem dessuten!

Denne oppskriften er for fire former, så jeg bakte i dag halve oppskrifta og fordelte på to former:

4 egg
2 dl sukker
1 dl h vetemel
1 dl potetmel
1 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker

Egg og sukker vispes skikkelig luftig mens du blander de tørre ingrediensene i ei skål for seg. Vend så melblandingen forsiktig ned i eggedosisen og fordel på 4 former. Eller gjør som jeg gjorde, lag halve oppskrifta og fordel på to former.

Stekes på 175 grader midt i ovnen i ca 15 minutter, og ta ut av springforma så de kan avkjøles på rist.

Jeg oppdaget at de hevet seg veldig og stakk mye opp av forma, altså kunne jeg for en servering laget en fjerdedel av oppskrifta og delt kaka på midten, men nå hadde jeg to kakebunner. Det jeg gjorde derimot var å kappe vekk bula på toppen så de ble helt flate. Deretter laget jeg vaniljekrem av melk og fløte samt marsan vaniljepulver. Jeg oppdaga at jeg måtte velge mellom to onder: For tykk krem til å enkelt smøre den i midten, eller for myk krem til å forme fine kremtopper utenpå. Jeg valgte å lage den litt for myk, ellers hadde den dratt med seg all kake om jeg forsøkte å bre den utover, og jeg fikk nøye meg med noen småtriste topper som sank sammen på toppen i stedet 😉 Jeg valgte å fylle mine med blåbær og vaniljekrem og dekorere med jordbær oppå.  Jeg er ikke verdens flinkeste på selve dekoren av kakene, jeg klarer meg ganske greit for hverdagsbruk men kan neppe konkurrere med de på finesse for eksempel. Men hvem bryr seg? 😀

Denne kakebunnen er nok en god baseoppskrift, tilsett en spiseskje kakao for sjokoladekake og så videre. Jeg skal lete litt videre etter oppskrift på gulrotkake, men inntil videre er jeg godt fornøyd med denne vaniljekakebunnen som er svært allsidig og kan brukes til mousse-kaker og kremkaker. 😀 Og.. det er to serveringer til meg og J i denne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.