Nordic Garden

Netflix Original skal lage Narnia-serie og filmer

Siden jeg var unge tenår har jeg vært fan av Narnia og legendene derfra. Mitt første møte med dem var via BBC sin filmatisering av fire ulike bøker i form av 3 serier av 6 episoder, og magien rundt det å få se dem i romjula og møte en slik fantastisk fantasi-verden var ubeskrivelig. Den dag i dag inngår Narnia som fast advent-titt nettopp på grunn av dette.

Aslan og Heksa Hvit fra den orginale BBC-serien

Nå har Netflix sluppet en pressemelding om at de akter å lage tv-serie og filmer om Narniabøkene, og det kan bli spennende å se hvordan det blir. Nyfilmatiseringen for noen år siden var jeg svært spent på, tittet første filmen og var nogenlunde fornøyd (noen skuffelser får man regne med som fan-girl) mens film nummer to avvek de så abnormt fra boka at jeg ble flatt ut forbanna. For meg var det overhode ikke bra at de avvek fra handlingen i boka så utrolig mye og la inn hendelser som aldri fantes, særlig med tanke på alle som da ikke har lest bøkene og dermed får feil inntrykk av personene i handlingen der fordi de ikke vet bedre. Sånt gjør meg sint! Noen tilpassninger pga utseende på skuespiller som er perfekt for rollen, dyrene involvert, hvor mange personer man har i hovedhandling, utseende på bygninger og slikt får man regne med, og jeg tåler at borgen kanskje er mye større eller mye mindre enn beskrevet i boka, men å avvike fra historien så enormt gjorde meg sint. Jeg boikottet dermed tredje filmen i ren skuffelse og raseri og har nektet å se dem siden.

Jeg har stor tiltro til Netflix i de serier de lager, de har ikke skuffet meg i de serier jeg har sett fra dem så langt. Håpet er dermed stort at de kanskje klarer å holde seg til handlingen fra bøkene uten å sabotere dem, og kanskje også lage det underholdende og actionfyllt nok som det er uten å legge til masse ekstra. Jeg kommer dermed til å holde øynene åpne og følge med på dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.