Nordic Garden

Kjuker

Kjuker er nytt for meg å høste. Jeg har ofte sett dem men ikke tenkt mer på dem men nå som jeg har begynt å lese om sopper og planter fra naturen man kan høste og spise er nysgjerrigheten vekket. Jeg har holdt øynene åpne etter kreftkjuke, såkalt Chaga, men i dag fant jeg denne:

Jeg er ganske sikker på at dette er såkalt knuskkjuke, men skal selvklart lese på litt mer og sammenligne bilder.. samt høre med folk som sanker kjuker hele tiden. Jeg har kanskje vært litt tidlig ute med å sanke disse tre, det står de fleste steder man skal sanke de i kjukenes vekst-sesong dvs juni – oktober, mens andre sier at det ikke gjør noe å sanke de så fort det er varmere i lufta, så hvem som har rett vet jeg jo ikke. Må sjekke litt rundt. Jeg fant også rødrandskjuke, men der så jeg bare to så jeg lot de stå i fred. Disse over fant vi et par dussin av rundtom.

Dersom det stemmer at dette er knuskkjuke er det finfint å bruke for sår, stemme blod og andre fine ting! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.