Nordic Garden

Oppdatering: Balkongen fylles opp

Begge chiliene og alle tomatene står nå ute på balkongen sammen med erter og bærmelde. Nå begynner det bli fullt der ute! Jeg vet faktisk ikke om vi har plass til noe mer der nå om vi også skal klare å bevege oss der, så tror alle agurkene får bli igjen inne. Inne fikk den store mangoplanta overta lyset fra store chilien inne på kjøkkenet, og den lille får inntil videre stå inne i lyshylla siden den ikke er for høy.

Innerst ved veggen har vi erter, foran bærmelde, så er det den største chiliplanta. Nesten ute av bildet på høyre side er den “lille” chilien.

venstre siden lille chilien. Busktomatene mine på bordet (de blir faktisk ikke større!) og til høyre de store tomatene. De kommer til å bli vesentlig større enn dvergstorebrødrene de har til venstre ;)

Den store mangoplanta.

Overetasjen på lyshylla, til høyre har du peppermynten med de små bladene og kattemynte med de store. Den avlange kassa inneholder en paprika, en gurktomat (den største), en vanlig melon (den minste) og en ukjent-om-det-er-melon-eller-gurkmelon ved vanningsrøret.

Venstresiden domineres av dill og timian!

Krydderbordet! Jeg fant ut at de fire planter jeg har beholdt i jord nå kan nyte godt av lampa når den nå alt henger der.

Og underetasjen med en liten mango, noen paprikababyer (noen som vil adoptere et par?) og de to største agurkene. De er svært nekrotiske, vi aner ikke hva som er feil. Vi har et PPM-meter som viser mengde næring i vannet men den forteller ikke hva som finnes i hvilken prosentandel i vannet. Dermed aner vi ikke hva agurkene henter ut av vannet og hva de ikke tar for seg av, og kan heller dermed ikke suplementere med noe de får for lite av. Vi er overbevist at næringsbalansen er feil i vannet, for lite av noe og for mye av noe annet så de både for for lite av en sak og forgiftning av en annen men umulig å vite hva. Derav den brune potta med et agurkforsøk i jord for å se om det fungerer bedre. So far ser det bedre ut med jord-lillebror enn storebrødrene i hydroponics, så dette blir avgjørende for om vi fortsetter med agurk i hydroponics eller ikke. Skal vi fortsette med dette i vann må vi nok kjøpe et PPM-meter som forteller detaljert hva vannet inneholder så vi kan se om det er for lite eller for mye av noe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.