Nordic Garden

Dagens oppdatering

Av en eller annen grunn får jeg konstant problem med mynte-plantene mine. Det skjedde med kattemynta, det skjer med peppermynta nå også, og det skjer umiddelbart med nye kattemynta. Jeg aner ikke hva som er galt. For kattemynta jeg sådde nå fikk den problem med PH som dykker ned i dypet uten noen synlig grunn så fort jeg tilsatte luftsystemet. Og frem til nå har vi lurt på om de har utviklet rot-sykdom fordi vi har målt PH med samme PH-meter uten å skylle av mellom. Men nå siste måneden har vi brukt et glass med virkon, og mellom hver måling har vi skylt, dyppet i virkon og skylt igjen, og likevel har nå nye kattemynten samme symptomer. Er dette vanlig for mynteplanter, med “sure tær” naturlig?! Men svaret kan være så enkelt som potassium. Mynte-planter er grådige på potassium og spiser man mye slikt fra hydroponics dropper PH i vannet ganske fort.

Nå har jeg i det minste hatt i et middel som skal løse opp død rotmasse til næring i vannet for dem, så får vi se hva de synes om det.

Jeg har også begynt å skole inn tomatene mine til å være ute. Så fort det er 14-15 grader på balkongen og sol stiller jeg ut tomatene i sola der så de kan lære seg hva ordentlig sol er for noe. Dette akter jeg fortsette med til det er 8 grader på natta eller mer ute, da er det nemlig varmere enn 8 grader på balkongen som er innglassa. Ertene mine skal også være ute, og muligens en chili også. Jeg har to plommetomater som kommer nå, samt en “superagurk” som skal ut på balkongen vår. Så der ute blir det ganske fullt: 6 erter på ei hylle, liten balje med tomater og en bøtte med chili, og to store baljer med agurk og tomat i. Tomatene skal få en 50litersbalje, vi får se om agurkene “bare” får en liten balje, de er ikke så grådige på vann som tomatene er.

Dagens bildebombe

CHampignoner som tørker

Og her tørker jeg pære!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.