Nordic Garden

Eureka!

Jeg har funnet forklaringen! Som jeg nevnte i går har både peppermynte og kattemynte hatt problem med at PH raser uten noen synlig forklaring. Nå fant jeg side opp og side ned som forteller at visse planter frigir protoner gjennom røttene når de tar opp visse stoffer, og disse protonene forsurer jord eller vann så PH raser ned. Det er forklaringen! Både kattemynten fra tidligere, peppermynten nå og den nye kattemynten har jo sett ut som de har kost seg, men pga PH raser ned er jo ikke røttene fine og hvite lenger. Nå har jeg endelig funnet forklaringen. Jeg leste på et forum om “happy roots release accid to the water”, her fordi de har notert PH raser men røttene er fine og hvite likevel.  En annen sak er at de oppdaget dess mindre kar de har, dess større er problemet med forsuring av vannet dessuten. Mine mynter står i 3-liters bøtter, så jeg vurderer nå om det er lurt å skaffe 5liters bøtter av samme modell som vi bruker nå.

Resultatet er nok at jeg må sjekke PH morgen og kveld og passe på at det ikke blir alt for surt i vannet. I det minste på mine “problembarn”. Både tomatene, salaten, myntene og bärmålla har alle sammen vist at PH raser ned uten noen synlig grunn. Vi hadde samme problem med chilien helt til vi byttet fra powder feed tilbake til GHE, så vi holder oss nok til GHE her og nå. Det fungerer jo tross alt!

Det ser jo ut som den trives, ikke sant? Tross at PH raser!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.