Banankake i langpanne

Det er så enkelt å lage en kake i ei langpanne. Du får store mengder kake for relativt liten innsats. Og er det noe som blir mykt og saftig som bare det må det jo være banankake.

Denne er min favorittoppskrift, fått via Det søte liv.

4 egg
6 dl sukker (jeg pleier bare ta halvparten pga bananene som er så søte i seg selv)
600 gram banan uten skall (pleier ta 5 normalstore bananer)
9 dl hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
2 ts natron
250 gram smør (kan erstattes av en,5 dl olje om du vil)
1,5 dl melk

Pisk egg og sukker til eggedosis før du moser bananene i separat skål. Visp inn bananene, deretter blander du i alle tørre ingredienser. Bland sist inn smør/olje og melk før du kler en langpanne i bakepapir.

Har du ikke stor langpanne kan du ha i to runde former 22 eller 24 cm. Kakene vil bli litt tykkere enn den blir i langpanna og kan behøve bittelitt lavere temperatur og lenger steketid, så følg i så fall med. I stedet for 200 grader kan du senke til 180 eller 175 så det ikke blir brent på toppen.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 30 min til kaken er gjennomstekt. Pass på at den ikke blir for brun.

Jeg pleier å lage blank sjokoladeglasur: 1-2 dl fløte med 0,5 til 1 dl sukker kokes opp. Hakk 200 gram sjokolade og ha i en skål. Hell fløten over og rør om til sjokoladen er smeltet. Du kan gjerne røre om i sjokoladen mens skålen er dyppet i vanlig kaldt vann så det avkjøles. Når det er tykkere men fortsatt rennende skal du fordele det på kaken så du får nogenlunde jevnt lag, dette bør du vente med til kaken i det minste er romtemperert. Still kaken svalt så glasuren stivner. Dess mindre fløte du tar dess hardere blir også glasuren, men pass på å senke mengde sukker også.

februar 17, 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.