LCHF – Mandelkake med sitronkrem!

      Ingen kommentarer til LCHF – Mandelkake med sitronkrem!

Siden påsken nærmer seg sikler jeg etter alle varianter av suksessterter. I dag bakte jeg mandelkake med sitronkrem!

 

Kakebunn:

wpid-wp-1457805521525.jpg

Bunnen ferdig stekt

250 gram mandelmel
100-150 gram søtt (250 gram om du bruker ekte melis)
6 eggehviter

Visp eggehvitene helt stive. Bland mandelmelet og sukret og vend det forsiktig inn i eggehvitene. Trykk ut i 22 cm kakeform med bakepapir i bunnen og stek midt i ovnen 15-20 minutter på 200 grader. Ta ut og la kaken avkjøles mens den er i forma.

 

 

 

 

wpid-img_20160312_185017.jpg

Veksler mellom å ha den på plate og ved siden av mens jeg visper

Sitronkremen:

8 eggeguler
100 gram smør
1 stor sitron
1 dl søtt

Bland eggeplommer, saft fra sitronen og litt revet sitronskall om du vil, eller gjør som meg, saft fra sitronflaske, i en gryte. Dette skal piskes kraftig med stålvisp, men jeg brukte miksmaster. Varm det forsiktig opp mens du pisker kraftig. Dette må ikke koke!! Det er utrolig viktig at du ikke koker massen, eggene vil korne seg og kremen blir ikke slett. Gjør som jeg, varme litt og løft gryta av varmen mens du pisker hele tiden. Hold det varmt men uten å koke. Når det er tyknet til en eggekrem skal du slå av varmen og ha gryta av plata. Visp inn romtemperert smør i små klatter til alt er jevnt og la det få avkjøle seg så det tykner.

wpid-wp-1457805516767.jpg

Her er jeg ferdig med å vispe inn smøret 🙂

Når alt er avkjølt og kaldt, kan du løsne kakebunnen fra forma og sette på fat. Bre kremen over, riv gjerne litt lime/sitronskall over om du vil, eller du kan pynte med vanlig strøssel om du foretrekker det. Revet mørk sjokolade er også en hit! Serveres som den er og virkelig nytes!

Ferdige kaka :) Nam nå gleder jeg meg! Den skal stå kaldt så kremen setter seg før vi nyter den!

Ferdige kaka 🙂 Nam nå gleder jeg meg! Den skal stå kaldt så kremen setter seg før vi nyter den!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.