Kylling-form

      Ingen kommentarer til Kylling-form

Jeg glemte selvklart å kjøpe mer rugmel så jeg kunne ikke sette brøddeigen i kveld. Får bli i morgen kveld i så fall.

Men dagens middag! Jeg måtte bruke opp et broccolihode, og litt poteter så de ikke blir dårlige, så jeg laget det svenskene kaller “låda”, og jeg brukte følgende:

wpid-img_20151123_212109.jpg

Til to former brukte jeg en stor kyllingfilet per form. Før jeg ternet kyllingen tok jeg tre gulrøtter som ble kappet i småbiter. En stor rød løk, mellomfint hakket. 6 små poteter per form, et stort broccolihode kappet i biter og fordelte dette på to former. Jeg sprinklet også halvannet glass med fetaost i det hele. Kyllingen på toppen.

Til saus tok jeg en boks creme fraiche med smak av solmodne tomater, en pakke kremost med hvitløk og urter, og en par dl fløte jeg vispet sammen til en tykk saus. Toppet det hele med revet ost, og på med folie. I ovnen i rundt 40 minutter på 225 grader. Deretter uten folie 20-30 minutter til osten begynte å få farge.

Og resultatet? Det var virkelig himmelsk godt! Og om du skipper poteten ble det veldig lavkarbo-vennlig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.