Sommerlig salat, midt i mars!

      2 kommentarer til Sommerlig salat, midt i mars!

 

wpid-img_20150321_181114.jpg

Sommerlig lørdagsmat?

I går og i dag hadde vi faktisk salat til middag. Jeg føler jeg er tilbake på banen når det gjelder kostholdet mitt nå! Jeg skjærer kraftig ned på karbohydratene, og har kuttet ut kaffe på jobben og gått over til te. Jeg unner meg en sukkerbit i svart te som earl grey, men jeg skal skaffe en boks med stevia-tabletter jeg kan bruke i te i stedet. Jeg har også forsøkt å kjøpe kun produkter sukret med stevia, som foreksempel ketchup med stevia i stedet for sukker, og unner meg cola life med stevia om jeg føler for å unne meg cola i helgen. Utover det er det litt melk og mest vann jeg drikker.

J kom fra gym i går kveld med en bærepose smekkfull med salat-ingredienser, og ville helt klart ha salat til middag, så jeg laget en. Finkuttet paprika, tomat, agurk, kinakål, stekt kylling og sopp ble blandet med revet spinat og fetaost, og vi kokte egg og hadde ved siden av for å øke proteinmengden litt mer. Vi unnet oss litt dressinger for namnam smak, men der og legger jeg vekt på å velge dressinger uten tilsatt sukker. Magen min simpelthen elsker meg, og J kommenterte i dag at han føler seg full av energi og ikke tung og sløv som han normalt gjør. Jeg har jo ofte servert low-carb matretter for han, og han virkelig elsker maten jeg lager.

Nå vil J at vi spiser masse salat. Han virkelig elsket den salaten jeg laget denne gang, sa den smakte bedre enn de fleste andre salater han har spirt. “Vet du hvorfor?” sa jeg og smilte lurt. “Jeg har stappet salaten full av… salat! Ikke karbohydrater som billig pasta og ris for å få ned utgiftene på å faktisk lage pastaen…” Han stirret litt på meg så lo han høyt. Jeg hadde jo rett. Salater i butikken er ofte 60% pasta og 40% annet. Her var det 100% salat hele veien. Jeg sa vi kan ha stekt biff og salat ved siden av. Kokt eller stekt fisk og salat ved siden av. Variere kjøttet i salaten fra tunfisk (som jeg egentlig ikke er så glad i, men jeg spiser det jo) til kylling, til egg, til reker og så videre. Salat kan enkelt og greit varieres i enorme mengder, i tillegg til at man endrer salaten helt med hvilken dressing man velger!

Her kommer jeg LCHF igjen, endelig! <3

2 thoughts on “Sommerlig salat, midt i mars!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.