Semler, fastelavensboller og feite tirsdag

Fettisdagen sier de på svensk, eller Fetetisdagen. Siste dag med glupsk eting før fasten som varer frem til påska. I dag stapper vi trynet med fastelavensboller her!

I Sverige lager de boller og groper ut så de kan fylle med mandelmasse, og en real klatt med krem. Jeg kan ikke huske at vi noensinne har stappet marsipan eller mandelmasse i fastelavensboller i Norge, derimot husker jeg vi gropa ut masse fra bollene og fylte med en solid dose krem.

Hvilke alternativer har du til fastelavensbolle? Er du sunn eller blåser du i sunnhet akkurat på denne bolla?

Fetetirsdag er også den dagen man tradisjonellt skulle bruke opp meieriprodukter og egg, og ofte laget man pannekaker. I England er det nettopp pannekaker som står i fokus på denne fetetirsdagen, og pannekakene serveres gjerne med blåbær eller annet syltetøy akkurat slik vi gjerne serverer det her i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.