Low-carb vennlig brød

      Kommentarer er skrudd av for Low-carb vennlig brød

 

Nei, det er ikke LCHFbrødet mitt på bildet her, jeg hadde bare ikke noe brødbilde!

Nei, det er ikke LCHFbrødet mitt på bildet her, jeg hadde bare ikke noe brødbilde!

Noe min mann savner helt forferdelig mye er brød. Godt gammeldags mykt og saftig brød. Nå er jo brødet her i Sverige nær sagt en vits, det er ikke noe man bruker for å erstatte noe måltid, det er noe man har som mellom-måltid. I Norge finner man Fedon Lindberg sitt brød, Omega3 brød og Low-Carb brød, av disse er det de to første som er lavest på karbiser. Disse smaker helt ok og kommer til å inngå i dietten vår med tid og stunder. Her i lille Ljusdal er det heller lite å velge i så jeg får bake selv.

Jeg fant en oppskrift på nettet på brød som er veldig magert på karbohydrater, og det fungerer ganske bra for meg. Jeg har modifisert oppskriften litt til å smake enda litt bedre enn det gjorde.

4 egg
2 dl creme fraiche (el rømme/yoghurt)
ca 1/2 dl flytende smør (prøv deg fram)
1.5 ss bakepulver
4 ss linfrø
50 gram sesamfrø
60 gram hvetekli
45 gram solsikkefrø
1,5 dl malte nøtter eller en halv dl med proteinpulver
2 dl revet ost
paprikakrydder og oregano
2 måleskjeer fiberhusk.

Det er ganske enkelt. Hell alt det våte i en bolle. Pøs på det tørre. Visp med en mixmaster, og røra er ferdig.
Kle en brødform på en liter med bakepapir, ellers får du ikke brødet ut. Hell røra oppi og still brødet inn i ovn på 180 grader, langt ned, la det bake i 50 minutters tid.

Det som er felles for all bakstverk uten mel er at det blir løsere i fisken. Brødet må avkjøles i forma før du løfter det ut og drar bort papiret. Fiberhusken gjør at det henger litt bedre sammen ved oppvarming (les ostesmørbrød og lignende), men det blir løsere og egner seg ikke så godt til toast for eksempel. Men jeg synes det smaker helt okei, og har en brukbar konsistens, og det metter noe helt fantastisk.

Det holder seg lenge, så lenge du ikke putter det i lufttett boks eller plastpose, som alle andre brød med syrnet melk i blir det for kladdete og surt om det ikke får luft. Det kan også fryses ned, og kan spises enten som det er eller med pålegg av forskjellige typer. Du kan smake deg frem til krydderblandinger som passer deg, bytte ut creme fraiche med oster med smak, da kremoster så klart, og du kan bytte ut nøtter med proteinpulver av forskjellige smaker. Jeg er veldig glad i proteinpulver med vaniljesmak, noe som gir en lett søtsmak til brødet uten å bli søtemment som det svenske brødet så lett blir (No offence, svensker!).

Utregnet med cal.counter:
Protein : 88 gram, 13 %
Fett: 254 gram, 83%
karbohydrater: 31 gram , 4%

Enjoy!