Mat-muffins

      Ingen kommentarer til Mat-muffins

Det har i grunnen vært ganske stille fra min side de seneste månedene, men det er fordi jeg ikke finner på så store utskeielser på matfronten. Mye av tiden har vi gått i samme spor og laget “samme gamle maten” med minimale variasjoner, og dermed har jeg ikke svingt meg så mye på kjøkkenet med å finne på nye saker. Spesielt ikke på bakefronten!

I går prøvde jeg derimot en ny oppskrift på muffins og byttet ut hvetemelet helt og holdent:

2,5dl melk
2 egg
2,5 dl finsiktet rugmel
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss honning
1-2 dl grovt rugmel
2 dl havregryn
0,5 dl sukker
2 finrevne gulrøtter
(1 dl rosiner)

Bland alle de fuktige ingredienser, rør inn det tørre, og rør sist inn gulrøtter (og rosiner).
Fordeles i ca 14 muffinsformer, eller 8 amerikanske muffinsformer for min del.
Stekes på 225 grader midt i ovnen 8-10 minutter (15-20 minutter for amerikanske muffins).
Frivillig å ha topping på slik jeg hadde.

Dette blir svært mettende muffins, grove og ganske lav på sukkerinneholdet. Sukkeret kan med fordel utelukkes helt og man kan øke litt på honningen, eller bytte med for eksempel agavesirup. Gulrøttene bidrar til litt søt smak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.