Häst i trafikken

Ville bara dela denna med er. Och även om denna riktar sig till den som kör bilen kan även vi hästfolk komma i håg ett par saker. Vi kan rida in bak den andra hästen så det finns plats att åka förbi och om det finns chans rida ner i diket så bilar kan komma förbi utan fara för vare sig oss eller hästarna. Och vi kan ge signaler till bilisten om vi känner hästen blir orolig av något skäl.

signaler i trafikken

Kom i håg att som ryttare nyttja samma handsignaler som syklister använder, och snälla bilister: Om en ryttare ber er sänka farten eller stanna finns det ett skäl till det! Ni vill nog inte ha bilen sönder eller se en ryttare ramla av, eller hur?

Tillsammans kan vi göra vägarna tryggare för alla, med lite sunt förnuft och tydliga signaler!


Dette innlegget ble publisert i Smarta lösningar och braiga ideer, Stallsnack. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar