Nyårs-städning

Nu har Cassie kommit tillbaka igen. Det blev inget med fodertiden i andra stallet, det verkade inte fungera riktig med massor av olika saker, så nu är gofia hemma igen och Kex vart jätteglad.

Detta betyder dock att rangordningen i hagen är totalt vändt upp och ner. Kex jagar bort Cassie från Niagara varje gång jag ser, och Cassie jagar runt på Niagara. Kex smiter undan när bruttarna nära springer över honom, och jagar bort alla andra så fort jag kommer in i hagen. Det kommer nog stutsa runt lite med vem som blir chef tills de hittat balansen igen, och då får man väl se vem som rangerar högst. Jag tog av Kex sitt bruna regntäcke i dag, för jag undrar om Niagara har haft sönder det med att bita efter Kex. Det har varit trasigt sen hälgen iaf. Det ljusblåa övergångstäcket hade Kex själv  sönder inom de första veckorna när de sto på lösdriften då han hängde upp sig i en hink-krok vid dörren, så jag skall nog ta hem båda, tvätta upp de och lämna de till Anne för lagning.

Vi hade tänkt rida ut i dag, jag och Nattis, men Nattis rygg hade pajjat under natten så vi stökade i sadelkammarn i stället, plockade och sorterade undan saker. Alla mina täcken (inte så många egentligen) ligger nu i skåpet längst ner, och vi har vikt i hop och stoppat in alla Cassies täcken i hyllan i stället. Jag har lite mindre hyllplats, och delar två korgplatser med Nattis i skåpet så hon kan ha sina chabrak och lindunderlag och sådan i korghyllorna där. Sen drog vi undan alla hinkar och sådan upp till vattenrummet. Känns som en lämplig plats att förvara sådan! Blev jättetrevligt med att omrockera och flytta om lite på saker, sen behöver bara Johanna packa ut sina kasser så har vi alla plats. Kommer bli kalasbra!

 

Dette innlegget ble publisert i Stallsnack. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar