De underskattade draglinor.

Draglinor_arme_75Ni kanske tror att jag har komplett selning till Kex? Nej tyvärr inte! Inte än! Jag måste ha en svängel och draglinor innan jag kan kalla mig komplett selat. och draglinorna är ju ett måste!

Skaklarna på en vagn skall vara för att stabilisera, hästen skall inte faktisk dra vagnen med skaklarna. Det går helt okej med en lätt vagn som en rockard, men fyrahjulsvagn skall den inte dra med skaklarna ensam.

Och jag har ju till hänsikt att fixa mig draglinor! Jag har siktat inn mig på draglinor av Armè-modellen, hos Ädelssons ligger de på 795 kronor för paret vilket jag tycker är ett skapligt pris för helt nya draglinor!  Dessa duger fint till det mästa, även dressyrkörning, men skulle jag anskaffa dyr och fin collersele nån gång i framtiden lär jag gå för riktiga läder-draglinor som matchar selen.

Dette innlegget ble publisert i Utrustning. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar