12 Desember – Lavkarbo Julegodter!

Ja, det måtte nesten bli med meg i år og synes jeg. Av den veldig enkle grunn at jeg fortsatt holder meg (for det meste) til denne livsstilen. Spesielt faktisk når det gjelder sukkeret, og som man vet, det meste av julegodteriet er ganske fult av sukker. Så her kommer det noen ideer til dere for ting som kan lages, helt uten sukker!

Sandkaker – Lavkarbo Stil!

Kakeboks!

Sandkakenam

250g Smør

190g Sukrinmelis

1 egg

60g malte mandler

375g Mandelmel

Rør smør og sukrinmelis hvitt, deretter har du i egget og det tørre. Bland godt til det er en god deig. Trykk ut i sandkakeformer som normalt. Stekes ca 15 minutter på 180 grader. Snu formene opp ned og “dunk” dem ut og la kakene kjøle.  Deretter er det bare og nyte!

Fylt Sjokolade. (med eller uten sukker egentlig)

Nom nom!

100g hvit sjokolade (jeg brukte uten sukker)

1,5 dl kremfløte

100-200g 75% mørk sjokolade (eller sukkerfri melkesjokolade for eksempel)

Kok opp fløten og ta den av platen. Deretter smelter du den hvote sjokoladen ned i fløten. Sett denne så i kjøleskapet over natten. (Her kan man tilsette smak og om man vil, kanskje litt sitron essens, eller noe slikt) Dagen etter smelter du den mørke sjokoladen. Bruk en pensel til å pensle den ned i sjokoladeformen og sett formen raskt i kjøleskapet. Jeg lagde 3 lag på denne måten, da det så rett tykkelse ut for meg. Når dette er stivt, så putter du ned fyllingen. Det jeg fant ut her er at det er lettest dersom du har en sånne kremsprøyte, ala de du bruker til å pynte en kake for eksempel. Fyll opp sånn passe, og til slutt tar du mør sjokolade på baksiden som et lokk. Sett i kjøleskapet over natten før du forsiktig trykker de ut av formene sine.

Oppbevar i kjøleskapet til de skal mumses. (den sjokoladen uten sukker smelter mye letter enn vanlig sjokolade etter en oppvarming, så den spises rett fra kjølen!)

 

Sjokolade-ruter

Før den blir ruter!

Før den blir ruter!

100g mørk sjokolade (ta din favoritt, sukkerfri er alltid en ide!)

80g lys sjokolade (samme som med mørk)

15g smør

100g nøtter (de du selv liker best)

Smelt smør og sjokolade sammen, og hell den enten i små sjokoladeformer, eller så kan du ha det i en brødform (ha litt gladpack i så er det lett å få ut^^) som jeg gjorde i fjor jul. Hadde litt nøtter på toppen også, sånn at det ble litt ekstra godis der. (Kall det latskapsversjonen om du vil!) Putt i kjøleskapet over natten. Om du har laget brødformen er det bare og dele opp i passende ruter. Ha dem i kjøleskapet til de skal nytes!

“Brente” mandler.

Fingermat!

Fingermat!

4dl mandler

1dl sukrin + (eller sukrin golden, som jeg synes er enda bedre!)

2dl vann

60g smør

Put alt untatt smøret i en kjele (her er det veldig kjekt med teflon) og la det koke i på svak varme i ca 30 minutter til det nesten ikke er noe vått igjen i kjelen. Så tilsetter du smøret og lar det koke i ca 10 minutter til. Hell blandingen ut på et bakepapir og la det kjøle seg ned. Når det er kaldt kan du “knekke” nøttene fra hverandre. Putt i en lufttett boks, og sett i kjøleskapet når det er tørket helt.

Hint – man kan legge på et like hint av kanel akkurat når man brer det ut på bakepapiret. Det gir en ekstra god smak!

Der har dere i alle fall litt, og man kan endre fyllingen i de fylte med å tilsette litt smaker. Det er ganske godt med mørk sjokolade og for eksempel mint smak inni!

Dette innlegget ble publisert i Advent, Juleprat, Kjøkkenmesteren. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>