Kalender 17 Desember – Juleminner man ler godt av

Selvklart har vi nok et par minner vi flirer ekstra godt av når det kommer til julen.

Jeg vil dele to minner med dere her, dere har sikkert lest dem før.

julestrømpeDen første jula min mor bestemte at strømpen revnet av alt godter og pakker, laget hun rebusløp for oss så vi kunne pakke opp små pakker med julehefter, noen julefilmer, julegodter og et par små gaver for å få dagen til å gå fortere for oss. Men det visste selvklart ikke vi! Og jada, vi vet alle at mamma opererte på direkte ordre fra nissen, ta det helt med ro, men dere skjønner vel at nissen behøver litt hjelp av og til? :)

I alle fall, julaften morgen og spent så jeg var sprekkeferdig fyker jeg til fotenden av sengen. Flat strømpe. Skuffelsen som en tung stein i magen, hva var nå det her? Fortvilet vrengte jeg strømpen for å se om det ikke engang var en liten rosin og jeg fant en lapp. Med en rebus på!

Full fart ut av sengen og stupte inn til lillesøsters rom og ivret for at hun skulle stå opp. Hun furtet under dyna. «Julenissen har ikke vært her! :( » Men jeg ivret og maste til jeg til slutt titta oppi hennes strømpe, og ganske riktig var det rebuslapp der også!

Dermed begynte kjeppjagingen på gaver rundt i hele huset. Trampe og slamre, løpe og forte seg, så ivrige som blodhunder var vi. Vi tenkte selvklart ikke over at vi sikkert vekket alle i huset, pluss i alle nabohusene, men når vi da hadde pakke inne på mamma og stefars soverom listet vi oss inn. Mamma og stefar «sov» (Aka lå med ansiktet inn mot midten av sengen og forsøkte å ikke le seg ihjel der vi først hadde stormet rundt som en flokk ville elefanter og så plutselig listet rundt inne på rommet deres.. de hadde jo våknet ved første pakke av slamringen!) så vi stiltret oss som små mus frem til der pakkene var, lirket de ut, smøg ut av rommet…. og dundret rundt som ville bøffler igjen.
Guder så morro vi hadde, og ikke minst lo jeg så jeg grein når jeg som voksen fikk høre hvordan mamma og stefar holdt på å dø av innestengt latter i sengen.

Noen år senere gjentok mamma dette med minstesøster, men hun var for liten til å lese noe rebuslapper enda. Vi hadde også bonusgutten, sønnen til mammas kjæreste, på besøk denne jula, så selvklart hadde de en strømpe hver. Og siden de ikke kunne lese rebuslapper fikk de garntråder å følge. Blå til han, rød til søster.

Men dette visste jeg ingenting om, og jeg skulle spille med korpset i Lillestrøm Kirke klokken 7 på morgenmesse og skulle ta bussen litt før seks. Kommer tuslende opp litt over fem, øyne bare så vidt åpne.. og holder på å gå på trynet lang som jeg er. Lysvåken meg, og mamma forskrekket ut av soverommet, lurte selvklart på om jeg var ok. Jeg ler godt av dette i dag, jeg kan love dere jeg våknet!

Dette innlegget ble publisert i Advent. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>