Sagan om Isfolket
http://shailina.se/Isfolket/

Rexy reflekterar - Bok 15 Inn i det ukjente
http://shailina.se/Isfolket/viewtopic.php?f=22&t=8059
Sida 1 av 1

Författare:  Rexy [ 25 mars 2015, 21:20 ]
Inläggsrubrik:  Rexy reflekterar - Bok 15 Inn i det ukjente

Neeeeej! NEEEEJ inte redan! Det är den känsla jag har när jag öppnar sista boken i serien om Häxmästaren. Det får inte ske! Inte slut redan nu? Jag vill ha 50 böcker till! Typ.

Men hur det än är så är det faktisk sista boken och jag börjar läsa med tårarna klara att tokspruta åt alla håll och kanter. För det kommer hända!

Boken inleds med hur det verkar som att de vinner över ordensbröderna, och barnens pappa som får för sig att han minsann inte skall förlora något till Mariatta, även om han inte var intresserat av jobbet med barnen i sig. Det går inte riktig som förväntat, och det ser ut som ordensbröderna faktisk ger sig! De två stolta fursterna, bokstavligen talat de sista som fanns kvar av solordnen, verkar hålla sig till etiketten på slagmarken när man inser sig slagen, och jag känner "nej det kan ju inte vara så enkelt? Det kan inte vara sant"

De hittar portarna. Nu måste de klura hur de öppnar de. Och den uppgiften faller på Dolg igen.

Hur väl känner vi inte igen detta att förgäves famla i blinde, gissa och fundera när de som visste inget kan säga? Och hur vi glädjes åt när han lyckas.

Det mäst fantastiska är att Mariatta och Villemann hittar varandra, det är väl det mäst perfekta paret jag kan tänka mig och jag glädjes så åt de båda två. Särskillt Villemann!

Sen avslutet är abrupt, kaotisk och fullkoment sönderknusande. Jag dör lite och grinar som en unge och undrar hur skall detta gå, hur kommer det bli, det är ju slut!

Döm min förvånan när det visar sig detta fortsätter i en ny serie! Men när jag läste serien första gång visste jag inte det.. och jag grät.Slutsummering.. Serien är inte Margits absolut bästa. Det känns som att hon repeterar sig själv en del, att hon tidvis går slut på fantasi och nystar i hop lite nödlösningar, och att hon berättar för lite om det jag vill höra om och för mycket om ovesentligheter. Men allt detta sammanlagt gör inte att det krossar serien! Hennes berättarstil är fantastisk, varm och givande, fylld med humor och skratt, och allt detta ensam mer än balanserar upp de fel serien har. Sen lägger man til Margits fantastiska personligheter, även om de är rätt enkla och utan massor av detaljer som kanske andra författare skulle lyckas med, vem bryr sig? Jag läser Margit for len njutning i enkelheten som inte tröttar ut mitt huvud, som gör det så lekande enkelt att läsa och njuda, och inte minst att leva sig in i sagan själv som jag ju gör med min fantasi. Hon gör mig inte besviken med häxmästarn, inte alls, och jag läser snart om Ljusets Rike!
Resensionerna fortsätter!

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/