Sagan om Isfolket

Ett forum för dig som gillar Margit Sandemos böcker. Tänk på att bokdiskussioner kan innehålla spoilers! Hemsida: http://isfolket.se . FB-grupp: http://www.facebook.com/groups/281975791920972/ .
Aktuellt datum och tid: 10 april 2021, 23:45

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Ny tråd Svara på tråd  [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 2 februari 2021, 16:15 
Nyföding
Nyföding

Blev medlem: 31 januari 2020, 13:15
Inlägg: 5
Nu har jag läst (lyssnat) ut även Ljusets Rike, och jag måste säga att även om jag tyckte väldigt bra om serien så måste jag rangordna den långt under både Sagan om Isfolket och Häxmästaren. Jag tror att den största behållningen jag hade av Ljusets Rike var just nostalgikänslan av att fortfarande få ha kvar "mina gamla vänner" från de två första serierna. Hade det varit helt nya karaktärer så hade jag nog inte tyckt om serien så värst mycket alls.

Saker jag stör mig på:

* Hela konceptet i serien känns lite väl övernaturligt för min smak. Jag älskade balansen mellan verklighet och fantasy i Sagan om Isfolket och Häxmästaren, men här går det lite överstyr för mig. Jag tror jag nådde bristningsgränsen när Margit blandade in levande sagoväsen som rödluvans varg och liknande karaktärer.

* Farons "bearbetning" av Berengaria kändes väldigt fel för mig. Vi snackar om en flera tusen år gammal gubbe som spionerade på henne redan sedan hon var ett barn via övervakningskameror, och dessutom gav henne tillväxthormon så att hon skulle bli passande lång för honom när hon blev vuxen. Nä fy fan. Och dessutom att Marco av alla människor skulle vara med på hela det "projektet" låter verkligen inte som något han skulle göra.

* Jag tycker hela "kamratflocken" hade kunnat skippas helt. Hade mycket hellre sett Theresa, Erling, Tiril, Taran, Villeman, Rafael, Danielle och Nero!!! delta i äventyren än deras betydligt tråkigare barn. Att man i Sagan om Isfolket blev tvungen att "byta ut" huvudpersoner var ju logiskt eftersom karaktärerna faktiskt blev gamla och gick bort, men i Ljusets Rike så fanns ju inte det problemet. Istället så försvann dessa underbara karaktärer helt i bakgrunden i hela denna serie. Theresa och Erling fick en liten kort otrohetsberättelse, that's it.

* Isfolkets skara av drabbade var oerhört outnyttjade i Ljusets Rike. Sol fick mycket utrymme, men i övrigt så nämndes knappt någonting om Tengel den Gode, Heike, Ulvhedin, Ingrid, Dominic, Villemo, Niklas och vilka övriga som nu följde med in till Ljusets Rike. Hur kommer det sig t.ex. att man till den oerhört viktiga resan till de svarta bergen tog med den värdelösa "kamratflocken" istället för så många andra som hade varit betyligt bättre lämpade för ett sådant viktigt uppdrag?

* Är det verkligen trovärdigt att Tengel den Gode skulle lämna sin Silje i de svarta salarna (för visst var de väl tillsammans där innan?) för att ensam bosätta sig i Ljusets Rike?

* Hur kunde Dolg gå in det stora ljuset utan att ens prata med sin familj först? Eller ens säga farväl till dem! Såvitt jag vet så var Mori den enda han sade farväl till, och det gjorde han efter han redan blivit en "ande". Tiril, Taran, Villeman och Nero då???

Kan säkert komma på fler saker, men måste kila iväg nu.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 1 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012