Nordic Garden

Urter som er bra for helsa: Kattemynte og peppermynte

Myntefamilien generellt er en trivelig plante, pleier dufte godt, spesielt peppermynten smaker også veldig godt, men de har også trivelige fordeler du kan utnytte for egen del.

Kattemynte (på bildet) og peppermynteplanter er nesten identiske, og man merker enklest forskjellen ved å knuse et blad og smake eller lukte på det. Du vil kjenne den karakteristiske peppermyntesmaken samt duften.

 

Kattemynte har en beroligende effekt, og kan være en bra ingrediens for en kveldste, eller om du er urolig eller stresset. Det kan være en fordel å ikke drikke denne umiddelbart før du skal i seng da den også er mildt vanndrivende, og resultatet av å svelge teen på sengekanten kan være å måtte på toalettet midt på natta. Det advares mot å drikke denne teen om du er gravid da den også kan føre til sammentrekninger i livmora som kan dra i gang for tidlig fødsel, lik  bringebærblad, men om du er gått over tiden og er litt utålmodig kan man jo teste en kopp te for å se om fødselen kommer i gang da, akkurat dette skulle jeg nok snakke med lege og jordmor om tross alt.

Som med all annen natur”medisin” sies det at man bør slutte å drikke slik te noen uker før operasjon så man ikke risikerer at det blander seg inn i narkose og medisinering. Når det gjelder planter som har en eller annen form for påvirkning uansett hvor lite eller snillt det måtte være synes jeg man må snakke litt med legen sin dersom man tar medisiner for noe som helst bare for å utelukke om teen man vil drikke kan påvirke negativt. 

Om vi nå ser på Peppermynte er dette en av mine absolutte favoritt-teer. Jeg elsker smaken, og jeg liker hvordan den er for kroppen min. Peppermynte kan berolige opprørt mage, og kan hjelpe med fordøyelsen, kan også være til hjelp ved hodepine, løsne opp tette bihuler, kan virke både oppfriskende og beroligende, lindrer mensverk for de som utsettes for sånt, har en viss desinfiserende effekt, kan forbedre søvnen og kan virke oppfriskende på konsentrasjon. En kombinasjon av peppermynte og kattemynte kan altså være en veldig fin kvelds-te å nyte en liten stund før du skal legge deg nettopp fordi den er naturlig koffein-fri. En sak er også at peppermynteblad har en naturlig søtlig smak som gjør at man kan lage seg peppermynte-te for å nyte noe godt å drikke uten å ty til brus eller sukker-drikker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.