Nordic Garden

Kommende i gro-kassa

Vi har en del som står allerede, feks to chiliplanter, noen honningmeloner vi har satt fra frø vi skrapa ut av en honningmelon fra butikken og to kvister fra fjorårets tomatbusker som enda har tomater som modnes. I tillegg har jeg jo krydderne mine, vi har et par tapre agurkplanter som har fått litt sure tær (for surt vann, og kjemper for livet pga det) og kattemynten som lever i beste velgående.

Men vi har planlagt kommende sesong nå. I babykassa har vi nå: Choi Sum salat, tre melonagurker og peppermynte som skal spires i lys. På et fat på varmt og mørkt sted har vi også: Vanlig plukksalat, romanosalat og en spesiell sort broccoli som blir lang og tynn med liten broccolitufs høyt opp i stedet for den massive broccolihodet av den sorten som vi kjøper i butikken. Jeg synes denne sorten virker litt mer passende for innendørs og balkong-dyrking ;)

Planlagt er: en plommetomat som skal stå ute på balkongen, men klok av skade skal vi ikke frøe den før om en måned minst. MINST! Jeg skal også, så fort jeg får siste leveranse med frø jeg har bestilt, så bärmålla, den heter Bærmelde på norsk, er på vei inn i huset. Jeg vil gjerne prøve å dyrke den frem, der er det søte bær og spiselig stilk som kan brukes til salater, supper og wok for vår del så den vil jeg prøve. Jeg har også bestilt to minibusktomater av ulike sorter, en orange og en rød, de blir ikke mer enn rundt 50cm høye så de er perfekt for innendørs og balkong og jeg vil gjerne ha en busk av hver. I tillegg kommer det en ganske lav agurksort med maks 150cm høy ranke, så den er også passende for enten innendørs eller ute på balkongen. Jeg satser på balkong på den, men det betyr at vi må vente en stund før den plantes.

Bilder på posene av det som er i babykassa og innkommende kommer senere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.