Nordic Garden

To-etasjes veksthus i stua

I fjor kjøpte vi en “arbeidsbenk” fra Byggmax av den sorten som er hylle i form av 100X60 (tre hylleplater) med to hylleplater 100X30 som står oppå. Vi har brukt den som veksthus til innendørs dyrking, med tildekte sider kledd med folie for å reflektere lyset tilbake. Hylla i seg kosta 350 kroner, og nå har vi kosta på 250 kroner i tynneste fiberplater vi kan finne, et par 4,5X4,5 biter og noen skruer. Samt fire timers arbeidstid. Anledning: Jeg har siden i fjor ønsket meg å utnytte plassen over det vi brukte som veksthus til etasje nummer to.

Vi hadde i fjor ei lampe med T5 lysrør. Vi har funnet ut at det lyset er ganske blått, altså “vårsol”, og perfekt for alt som er grønt, som ikke skal blomstre eller unge spirer. For at spirer skal bli voksne blomster med mye grønn tilvekst kreves relativt stor mengde blått lys i lampa, men for blomstring og fruktmodning kreves det mer rødt i lyset enn blått. Dermed har vi nå investert i ei lampe til som er rødere i lyset, og andre etasje blir for babyer, urter og salat og lignende. Enters toetasjejs veksthus! Vi har innkommende Choi Sum, peppermynte og jeg har jo allerede catnip som skal være der oppe. Jeg skal så salat og Bärmålle (aner ikke norske navnet der) som skal få være der oppe i begynnelsen, samt kanskje krydderne mine skal få flytte tid så vi frigjør plassen på kjøkkenet. Jeg får små busktomater max 50 cm høye perfekt for innendørs dyrkning, skal forsøke å så spinat også og utover dette får vi se hvor mye mer det blir. Agurkmelon spirer allerede, og vi skal prøve oss på honningmelon (frø tatt fra butikk-kjøpt melon) og kanskje en mindre krukke-agurk også. Vi får se. Men her presenterer jeg nå min nye ruvende stue-innredning!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.