Nordic Garden

Mål for 2020?

Jeg fikk oppdatering i Youtube på mobilen at en nabo hadde lagt opp ny film på sin kanal. Der snakket hun om sine mål for 2020, og jeg tok meg i å tenke at jeg sjelden eller aldri setter meg noen mål noensinne.

Så mitt spørsmål til meg selv ble da umiddelbart: Burde jeg sette meg noen mål?

Kanskje jeg burde. Det er nok mye som er lurt å gjøre, å sette opp noen mål for året er nok helt sikkert en av de. Men hva er vitsen? Hva er poenget med å sette opp mål for seg selv?

Når jeg stiller meg selv det spørsmålet dukker umiddelbart opp noen svar i hodet: Selv-utvikling og spark i rumpa. Jeg er en av de mennesker som gjerne flyter bedagelig gjennom hverdagen, som i grunnen ofte er ganske fornøyd med livet som det er og likevel tar meg i å ønske meg en viss form for forandring. Men for en forandring kreves handling, og det er der jeg er lat. Jeg har ofte lyst på forandring, men gidder ikke gjøre noe for å endre på det, og da får det være. 9 av 10 ganger er altså ikke en forandring noe som føles viktig nok for meg til å gidde en effort for det helt enkelt. Men det er jo så klart noe jeg kan gjøre noe med ved å bare bestemme meg for en forandring.

Men hvilke mål skal man da sette seg sjøl? Målene kan jo være hva som helst: Hvilken trening man vil gjøre og hvor ofte. Hvor hardt, hvor lenge og you name it. Kosthold og omlegning, være flinkere til å tenke på det man spiser og legge vekt på å spise rett. Det kan være kjøpestopp en viss mengde uker, måneder eller totalt for hele året, eller at man setter som mål at en viss prosent av alle klær og husholds-tilbehør skal kjøpes second hand i stedet for nytt. Det kan være å kvitte seg med unødvendige saker, det kan være å sette mål på egen skapelse (skriving, maling, tegning eller hva man nå holder på med), det kan være på jobben, det kan være privat, det kan være i forholdet.

Jeg har jo allerede, innser jeg, et par mål for meg selv. Jeg skriver dem ikke her på bloggen, jeg holder dem i min BuJo, skjønt det kan jo være jeg sladrer til dere her på bloggen når jeg har nådd et av dem. Men et av de første er å komme i gang med min lille private trening hjemme i det minste, det har ligget på is og blitt slurvet med etter julen. Det i det minste kan jeg jo sladre om.

Andre mål jeg har er å komme i gang med skrivingen, og nå skal jeg sette meg opp en skrive-dagbok. Jeg har jo bloggen min på nett for skrivingen og skal børste støv av den og komme i gang ordentlig. Så nå skal jeg sette av tid for meg selv hver uke der jeg skal fokusere på verkene mine, bearbeide eller skrive på dem. Vi får se hvordan det går med dette.

Jeg skal nok ta tak i dette med egne mål. Det skader jo ikke å ha noe å jobbe mot.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.