Nordic Garden

Nyanskaffelser på helsefronten

Vi har gått til anskaffelse av en kompositt-vekt som skal fortelle deg hvor mye beinmasse, muskler, fett, vann og innvendig fett i buken du har i tillegg til å fortelle deg vekta di. Vi skaffet også aktivitetsarmbånd som skal måle søvnen vår, antall skritt, trening/gåing og slike ting sammen med hjerterytme og andre snasne saker.

Saken er: Jeg har for alvor tatt tak i helsa mi, ikke bare på matfront men også på vektfronten. Lenge har vi jo spist en større andel hjemmelaget middag og sunne varianter av brød, og lagt vekt på mye grønnsaker og kjøtt med lav fettprosent. Siden vi fisker mye har vi også spist større andel fisk en gjennomsnittshushold vil jeg tro. Nå har vi strammet opp både her og der, både fordi jula kommer og det gjerne betyr heftige utskeielser så det skader ikke å ha et bra utgangspunkt men også fordi vi blir ikke yngre med tiden. Dess eldre vi blir dess bedre vil det være for oss med ei enda bedre helse tross at helsa mi ikke har vært så ille tross min overvekt.

Siste par ukene har vi spist større del kylling og fisk med bare et par unntak på rødtkjøttfronten, vi har øket markant på grønnsaker som gulrot, gulbeter, tomater, agurk og lignende, innført cottage cheese som jeg før ikke rørte fordi det var motbydelig. Jeg har oppdaget at jeg liker det! Vi har senket inntaket av potet til litt mindre mengde fordi vi heller vil ha mer og rikere utvalg av grønnsaker og dermed ikke bare vil spise potet og kjøtt. Og jeg skipper cappuchinoen på jobben og drikker store mengder vann.

I tillegg har jeg tatt et lathetsvalg: jeg drikker nutrilett shake til lunch. Først fordi jeg har syntes det har vært komplisert å ordne lunchboks men også fordi det gir meg alt jeg behøver uten at jeg risikerer å overspise. Lunch siden jeg begynte med shake har blitt svært kjedelig men også veldig enkelt. Det er egentlig ganske ålreit å bare raske med seg en pose shake og et ristebeger. Jeg har også begynt å spise enten yogjurt og litt musli til frokost eller et knekkebrød eller to.

Og jeg, som alltid har hatet gym, jeg har begynt med noen enkle øvelser hjemme for å stramme opp kroppen litt ettersom vekta mi utvilsomt bikker nedover mens jeg begrenser inntak av kaker, godterier og unødvendig overspising. JEG! TRENE! Nå står ikke verden til påske hører jeg mamma si der hjemme. Jeg hater hvert øyeblikk av treninga, men jeg skal gi det et ærlig forsøk for å se om jeg kan forme opp kroppen min til litt bedre form enn den er i nå. Det vil jo tross alt ikke skade meg.

Men nå over til vekta og armbåndet. Det finnes en utrolig mengde smarte vekter og komposittvekter som lover både det ene og det andre. Om de er eksakt like nøyaktige som de en dietist har på sitt kontor som koster mange tusen kroner er vel heller tvilsomt, men jeg velger å se det slik at de vil gi meg en generell ide om hva som foregår i kroppen min om ikke annet. Vi valgte å kjøpe en lavere prisklasse kinesisk merke Xiaomi Mi, vi har allerede et actionkamera fra samme produsent og var ikke avskrekket fra merket. Valget falt på Xiaomi Mi body composit scale verjson 2. Forskjellen mellom versjon 1 og 2 er nok kun utseende: Versjon to har en glass-topp og ser litt lekrere ut bare med dette mens versjon 1 har en plast-topp. Utover det gjør de samme sak: Måler vekta di så klart, og kan måle vannmengde, fettmassen, muskelmasse, beinmassen, protein i kroppen, forbrenninga di, bukfett på innsiden rundt invollene og med synkronisering til en mi fit app på telefonen kan appen deretter regne ut alt dette og fortelle deg om du har nok vann, nok protein og BMI.

Ikke overraskende anslår appen diskret at jeg er overvektig. Det visste jeg allerede. Heldigvis står det bra til med innvendige bukfettet som er den farligste overvekt noen kan ha. Du kan ha overvekt i form av farlig innvendig bukfett og se slank ut på utsiden nemlig.

Sammen med armbåndet som måler søvnen, pulsen, antall steg og annet spennende håper jeg nå på en mer helseflott tid fremover, tross lidelsen med treningen. Jeg synes appen var enkel å installere, det var piece of cake å pare i hop armbånd og vekta med appen, og de samarbeider flott. Bakdelen er at for å kunne veie meg så det oppdateres til appen må både posisjon og blåtann være slått på, og batteriet mitt tømmes på no-time. Dermed har jeg slått av posisjon foruten når jeg skulle behøve det: Om jeg vil kartlegge ei rute jeg går eller jogger og om jeg vil veie meg så det oppdateres til appen. Om jeg ikke gjorde det skulle jeg fått lade telefonen min to ganger om dagen!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.