Nordic Garden

Tanker om hydroponics så langt

Vi oppdaget at vi har begått en stor feil frem til i sommer med vår hydroponics. Den ph-testen vi har går ikke spesielt langt, og vi har brukt alt for mye PH-ned i vannet. Vi har uten å vite det hatt alt for surt vann og ikke tenkt på at når det blir gult… så er det gult. Om PH da er 5,5 eller 3,5 så er det fortsatt gult.

Det er altså vår egen feil at røttene brant på våre første agurker og ertene fordi vi har hatt i for mye PH-ned og fått for surt vann! Dermed har vi bestilt GHE sitt eget test-kit som skal gå enda lavere i både PH og fargeskala. Vi har også forsøkt med DWC-næringen hos agurkene, og de har ikke utvist noe problem annet enn at PH har pendlet opp og ned på vannet. Vi kan måle vannet til PH 6, og etter noen uker er brått ph mye lavere.. eller høyere. Jeg sa til J vi må nok også kjøpe ei flaske PH-opp for vi kan ikke måtte bytte vannet annenhverdag fordi PH pendler litt ned av seg selv, så det står på planeringslista å kjøpe ei flaske av så vi kan dryppe i en dråpe eller to.

Vi har også merket oss at den nye kombinasjonen vi har brukt til tomater og agurk med GHE Flora Micro og Flora Mato i kombinasjon gjør at vi ikke kan bruke PH-testkittet etterpå. Flora Mato misfarger testen, så selv den gamle PH-testen vår som ikke skal gå mer ned til annen farge enn gult blir orange, og den nye testen blir blodrød selv om vi vet vi har målt PH til 6 sekunder før vi har tilsatt micro og mato. Vi kan altså ikke etter-sjekke PH med de testene vi har så lenge vi bruker Micro/mato-kombinasjon.

Dette er et lite problem vi må forsøke å løse på et vis. Jeg må pønske litt sammen med J, og det kan være vi flesker til med et måleinnstrument for å måle PH helt nøyaktig med tall i stedet for fargeskala. Det kan til og med være vi råflotter oss med en måler som også forteller hvor mye næring som er igjen så vi kan se om vi må tilsette mer av noe for plantene det gjelder.

Vi har også oppdaget at GHE er perfekt for planter vi vil rote i vann. Vi klipte av flere avstikkere fra tomatene og J ville vi skulle sette dem i vann. Vi blaska glasset full av Grow-blanding fra GHE, og i løpet av noen få dager stakk de første røttene frem på stilkene. Nå har vi små avleggere vi må finne nyt hjem til ;)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.