Nordic Garden

Hydroponics tanker og planer

I det vi innså at vårt søte lille blomsterbord ble for lite svært raskt planla vi alternative løsninger, alt fra lampe hengende på veggen til alle mulige annet. Løsningen ble ei lagerhylle / arbeidsbenk fra Byggmax. Hylla er en kombinert hylle og arbeidsbenk, hvilket gir tre dype hyller 60cm dype og to hyller 30cm dype. Bilde under.

Hylla ser ikke slik ut hos oss. Vi bruker ikke de to smale, og har miksa litt så de korte hjørnehyllestøttene sitter sammen med de korte lengst frem, for å få ei hylle i full høyde. Vår hylle ser (unnskyld råtten Paint-tegning) ut slik nå:

 

Nei. Jeg har virkelig ikke lagt mye tid på å lage denne tegningen og den ser deretter ut ;) I dag brukes delen over lampa til snorkeplass for Puselita, og oppbevaring for alle våre puter. Men jeg tenker gjøre noe med det. Planen er følgende:

Som dere ser funderer jeg på hvordan vi skal kunne utnytte den plassen hylla opptar maksimalt. Når nå hylla engang tar opp denne plassen i stua vår, hvorfor ikke utnytte den til toetasjes-veksthus? Tankene mine er at vi anskaffer ei til lampe, kanskje noe større enn den vi alt har, slik at den mindre lampa kan brukes på “øvre etasje” av Plant Tower, og at vi i denne litt lavere hylla kan ha planter som ikke vokser så mye i høyden slik som jordbær og salat. I etasjen nedenfor kan vi øremerke plass for Chili, Jalapenos, og til neste år tomater og lignende slik at disse kan få vokse litt der før de skal ut på balkongen. Merk at det blir langt senere på året enn vi satte i gang i år da vi overhode ikke klarte å forutse den eksplosive veksten de får av fri tilgang på lys, vann og næring. Det kan nok også være vi korter ned lys-tiden litt for ikke å over-vokse plantene, spesielt agurk er følsom for alt for hard vekst der stammen på planta kan sprekke opp som resultat. Vi har sett det som problem på våre agurker nå faktisk.

Vi tenker og grubler litt frem og tilbake om ulike løsninger, men jeg holder fast på at det er en del plass i hjørnet der nå som ikke brukes engang med mindre vi utvider hylla med en etasje og ei lampe til, så vaj nått. Dette er uansett ikke noe som blir gjort noe med før nærmere vinteren siden majoriteten av plantene våre nå faktisk er der ute. Her og nå har vi et lite problem med chiliplanta som vokser helt utrolig nå som den er i hydro så vi funderer på ei løsning med ei femliters bøtte så den kan være på balkongen den også ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.