Dagens oppdatering om hydrohagen

Var det noen som sa at saker går fortere i hydroponics enn vanlig jord-dyrking? De hadde i så fall rett. Alt virker som det går i turbofart. Det er nå en måned og litt siden vi satte tomater og vannmelon i hydroponics. Vi har fått blomster overalt, plantene er knappt to måneder gamle nå, og den første hunnblomsten på vannmelonen er polinert med en hannblomst og en bittebitteliten melon har begynt å svelle opp. Ertene er også polinert, og den første ertebelgen er synlig. De vokser enda i høyden og det kommer sikkert fler blomster også!

Katta har hatt et beite-øyeblikk på vår stakkars agurk, så den er litt fillete på et blad. Dags å sikre kjøkkenhage for nysgjerrige kattesnuter!

Det går med andre ord litt for bra inne i vår lille hylle. Vi begynner få plassproblemer der inne, men det er enda for tidlig å utnytte plassen ute på balkongen pga risiko for nattefrosten er ganske stor enda. Jeg vurderer likevel om vi skal prøve oss på å plante om i større baljer og stille ut på dagtid og bære de inn på soverommet på kvelden når det blir kjølig. Det blir et svare strev med å bære store vannbaljer ut og inn, og jeg lurer på om vi skal ta en tur på Dollarstore for å kjøpe rullebrett for blomster faktisk. I det minste må vi da bare løfte de over dørterskelen inn før de kan rulle igjen. I det minste skulle det frigjøre plassen fra tomatene og vannmelonene i dyrke-hylla vår så resten får sjanse til godt lys.

Jeg var som tidligere nevnt forberedt på at det skulle gå fort og bra med hydroponics, men jeg var overhode ikke forberedt på eksakt hvor bra det skulle gå! Til neste år må vi forberede litt tror jeg så vi kan unngå slike plassproblemer som vi har nå, så den lille blomsterbordet kan være for de litt akterutseilte små stakkarer, mens den store hylla blir for plasskrevende tomater og agurker og slikt.

Det er tre agurkplanter som ikke gjør det så fantastisk enda. De har nok hatt litt dårlig syresetting i vannet og har ikke utviklet så bra røtter som det vi ville, og de er ynkelige små planter enda. Vi har renset røttene og byttet vann, vi tenkte de kanskje har fått litt for kraftig næring i vannet og dermed ikke ville gro ordentlig. For mye næring brenner nemlig nye små røtter og dermed får blomstene problemer med å sette ordentlige røtter for å utvikle seg. Vi plantet den akterutseilte ampelagurken i mye svakere vann og den nærmest eksploderer i veksten så det er helt klart en sammenheng der. Dette er en læringskurve for oss også, og selv om vi la oss på minimum i følge bruksanvisningen kan vi nok med fordel begynne med enda svakere næringsløsninger på førstegangsrunden fremover.

mikrovannmelon synes!

En hannblomst. Forskjell på hannblomster og hunnblomster er at hunnblomten sitter på en liten bule som etter polinering blir en vannmelon.

Vår første ert! Som Hild sa, ikke helt nok til ertesuppe enda.. :P

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.