Nordic Garden

Forskjell på størrelse

Fordel med telefon som samler bilder tatt under dato gjorde at jeg for alvor kunne innse forskjell på blomstene våre.

Vi sjekket time lapse av vannmelon og tomater som vokser i vanlig jord, og kunne trygt konstantere at våre var vesentlig mye større enn søstre og brødre som vokser i jord. De gule tomatene er en meter høye nesten, ikke inkludert balje, og de er halvannen måned gamle!

Bare se hvor mye plantene har vokst?

Dette bildet er tatt 16 mars når vi plantet vannmelon og tomater i hydroponics.

Og dette bildet er tatt for et par dager siden. Bare litt forskjell? På.. hva.. . ikke fullt 3 uker? Det føles så mye lengre! Jeg trodde virkelig det var mye lengre. Men det er halvannen måned siden vi plantet frøene i små podder, og det var faktisk den 16 mars vi plantet de over i hydroponics!

Jeg tror vi trygt kan konkludere at vår hydroponics-test er en brakende suksess… med to ynkelige unntak. Jalapenos og to erter står i såkalt passiv kratky, altså vanndyrking men uten luftpumpe. Disse gjør det overhode ikke i nærheten like bra som sine artsfrender som står i aktiv hydroponics kan jeg si. Jalapenosen viser tegn til rotrøte nå så i dag skal vi rense boksene, bytte næringsløsning og legge til pumpe og luftstein for å se om de kommer seg. Jeg skal vise forksjell mellom de ertene som har stått med luftpumpe og de som har stått uten nå i kveld når vi jobber med dem. Den ene agurken skal da også plantes om til hydroponics, og det er to krydderplanter vi også skal plante i ei lita krukke så vi kan få dem vekk fra lysboksen vår nå.

Vi har fått litt skrekkeksempel fra nett om jordbærplantene som advarer at det kan ta to til tre år før vi får blomster og bær. Vi får nå se på det ;) De skal stå i hydroponics med luftpumpe når de bare er store nok til det, og under fast belysning året rundt inne så det kan nok tenkes vi kanskje ikke får noe bær akkurat i sommer, men vi kanksje får det til vinteren i stedet? Vi får vel se. Dette blir spennende prosjekt å se hvor fort jordbærplanter gir bær innendørs ved hydroponics!

Bare for moro skyld klipper jeg inn skjermdump av time lapsene jeg fant på tomat og vannmelon også.

Vannmelon etter 40 dager. Jeg kan si at så stor var vår etter ei og ei halv uke i hydroponics ;)

Tomater etter 22 dager i jord og…..

…våre tomater den 21 mars. Altså 6 dager etter vi planta de i hydroponics.

Og her den 26 mars, 8 dager etter. Say no more!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.