Et steg nærmere min hydro-garden på kjøkkenet!

Helt siden J ble helt hekta på hydroponics, og smittet meg med interessen har jeg drømt om en liten hydroponics-kjøkkenhage. Jeg har tittet på mange løsninger, og de aller fleste begynner gjerne på 4-500 kroner og oppover. Noen av dem inkluderer enkel led-belysning men svært få av disse inkluderer luftpumpe og luftsteiner. Det er kanskje ikke nødvendig med pumpe og steiner, men jeg føler jeg vil gjerne ha det da det minsker sjansen for rotrøte.

Og så kom J med den geniale ideen. Jeg har allerede vært inne på at det er unødvendig å legge penger på en dyrkestasjon med lys siden vi har våre to orginale lyskilder for blomster enda, og han allerede har godkjent at disse kan brukes til krydderplanter. Og han hentet frem de to selv-vanningskassene vi brukte i fjor til chili og paprikaplanter: Denne kan jeg lage en kratky-kasse til deg av sa han.

Dette var drømmen, 700-kroners løsning (uten belysninga, den kommer separat) og uten luftpumpe.

Jeg har en genial kjæreste! Ja! Selvklart! For hva er en kratky-kasse? En plastbalje med lokk der det er skåret eksakte hull til nett-kurver der blomstene skal være. Kurvene har vi, han har bestilt i rike monn av disse. Balja har vi åpenbart. Vi mangler altså et lokk, og det kan vi ordne av isopor eller noe annen hard plast vi måtte ha liggende. Isopor har vi faktisk også! Vi har til og med ei lita akvariepumpe, Tetratec AP30 såkalt Whisper-serie, og slanger. Luftsteiner er på inngang (og sånne små finnes overalt), og jeg kan sikkert få kjøpt slike nede på granngården også. Vi har allerede sådd frøer klar for agurk, nytt forsøk på jordbær (de forrige spirte overhode ikke, antagelig var frøene eldgamle) og 7 krydderplanter der 6 er “mine”. Så alt vi må gjøre er å gjøre selve jobben for å lage et lokk! Jeg er verdens lykkeligste jente her og nå! De to pærene som var vinterlys for plantene våre nå henger klar i kjøkkenvinduet med litt hjemmesnekra løsninger (ei snor for å holde dem festa til gardinstanga bare :D ) så der er alt såre vel. Nå må bare plantene spire så er kjøkkenhagen min snart et faktum!

Her er plantene sådd og klar for spiring. Nå skal de bare spire!

Og dette er da Selv-vannings-“krukka” som nå skal bli hydrogarden sammen med ei lita akvariepumpe, noen nettkurver og et lokk. Jeg gleder meg som en unge!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.