Ut i vår hage

Det kanskje ikke vokser “små bär” som de synger i reklamen, men det vokser!
Vi har anskaffet noen små veksthus gjennom årene. Den ene for tre år siden, det andre fikk vi for et par år siden og i helgen kjøpte vi fra Biltema ett som er kort og dypt, og ikke avlangt.
Vi har også kjøpt torvfri jord, fått litt vulkanstein fra en kompis som er veldig inne på hydroponics, J har skaffet pumpe og luftstein, vi har kjøpt plastbalje for å teste hydroponics i liten skala før vi kjører stort, og planlegger belysninga som behøves og mellom-lagring av planter før de flytter på balkongen til sommeren. Vi har sådd så langt: Sukkererter, jordbærplanter, røde og gule kirsebærtomater, vannmelon og tre sorter jalapenos. Vi planlegger også å så gressløk, vanlig blad-salat, agurk om vi finner og kanskje reddiker også.

Om alt kommer til å klare seg? Det gjenstår å se. Tomatene og sukkerertene var tidlige med å spire, det var bare dager etter såingen, og vannmelon var også rask til å spire. Jordbærene er seine, men det visste vi jo, det kan nok ta uker før vi ser noe stikke opp. Skal alt ned i hydroponics? Det vet jeg ikke heller, så mye vi får plass til skal nok ned i hydroponics-baljer, men noe må stå i jord på god gammeldags måte.

Jeg innser jeg bor med en skap-gartner, så når man i fremtiden potensiellt vil ha hus må vi nok belage oss på at minst to kjeller-rom blir permanente hydroponics-rom ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.