Drømmen om kveite på stang

Nei, det er ikke jeg som drømmer om det faktisk. Det er J! Han drømmer om å sette hake på en etter en av ulike fiskesorter, og kveite og steinbit er to av dem på lista.

Dermed har vi forsket på hva som må til for å lokke kveita å bite på stangfiske. Flere ganger har J spurt meg hvilken type sluk er best å bruke, og jeg har svart alltid at jeg ikke aner. Jeg er ikke oppvokst med stangfiske, min morfar brukre Kveitevad, ikke stang. Og kveitevaden er jo med kroker med agn på. Hvilken sluk som passer best er dermed ikke helt min kunnskap for å si det slik. Jeg har også fortalt han at vil han være garantert å faktisk få ei kveite burde han gå på slike metoder siden sannsynligheten er at det er torsk eller kanskje sei som hugger på stanga og ikke den mer kresne kveita.

Derimot har vi jo kanskje blitt litt klokere takket være andres kunnskap. Valget falt på å kjøpe et sluk som heter Crazy Daisy, samt et par andre jigger fra halvpriskurver her og der. Angivelig er Westin et toppenvalg om man vil lokke kveita å bite på stang i følge flere, sammen med tips fra Hooked.no om agn. En passende stang er en fordel, alle stenger vi har er tenkt til småelver og innsjøer, eller til laksefiske med flue, ingenting av dette er noe tess om man skulle få en 15+ kilo kveite på stanga. Dermed har han forsket i masser på en passende stang og snelle. Bilde av dette kommer når utstyret er levert, det ble postlagt i Finland i dag ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.