Nordic Garden

Phillip’s House eller Fillipen

Skjønt, dere har vel hørt om den som Todalshytta og ikke Philip’s House! I 1901 hadde Ethelbert Lort-Phillips skaffet seg jakt og fiskerett på 10 år i Norge, og oppførte fire større hytter til eget bruk. Disse lånte/leide han også ut til venner og bekjente, på denne tiden var det jo ikke campingplasser overalt for ivrige sportsfiskere som kom til Norge for å fiske laks. Hans hustru Lady Louise Jane Forbes Lort-Phillips sto for arkitekturen og tegnet hytta, og lokale arbeidere førte byggverket opp. Og resultatet?

Intet mindre enn magisk! Hytta er fantastisk, vakker, har en nasjonalromantisk beliggenhet.. og er tilgjengelig for almuen! I dag eies hytta nemlig av KNT, de kjøpte den i 1947- 4 år etter Ethelberts død – og har eid den siden. Nå kan du leie rom, spise måltider og slappe av i disse herlige omgivelsene. Og fiske laks, da de selvklart også selger lisenser til elva. Og her slapper vi av i kveld! J står i elva og kaster for å få en laks eller fler, og jeg sitter her på rommet og blogger etter å ha løpt sammen med han i elva og filmet med actionkameraet.

Rommene er ikke spesielt dyre, man betaler per person. 360 kroner per person er ikke så ille for koselig rom, fantastisk utsikt og gode senger. Og maten er fantastisk, vi har testet middagen og kan ikke annet enn å skryte av den. Dusjfacilitetene er rene og velholdte, og sanitæren likeså. Dere skal slippe toalett og dusjbilder dog ;)

Kan ikke annet enn å skryte av denne hytta så langt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.