Våren gjør sitt inntog

Det er på våren særlig jeg savner å ha hus med liten hage.

Jeg kan ikke si jeg ble helt forelsket i dette å krype rundt og luke ugress, men jeg trivdes med sluttresultatet, når det så ryddig og fint ut i blomsterbedene. I mange år forsøkte jeg å få til vårløker med snøklokker, påskeliljer og krokuser, men første året vi satte ned løker ble alle spist opp av mauren vi hadde i blomsterbedet. Da hadde pissmauren gravd seg ned der. Den våren gravde jeg ut alt av jord fra blomsterbedet og fylte på med ny jord så vi fikk maur-fri blomsterbed igjen.

Som sagt savner jeg å ha en uteplass, en liten hage, lite blomsterbed. Å ha balkong er ikke nok, og akkurat nå har jeg ikke det heller siden J bare har “fransk balkong”. Jeg har en skarve liten balkongkasse som henger på rekkverket bare. Føles litt lite :D

Gåsunger

Likevel spaner jeg ivrig etter vårens tegn. Selv om jeg ikke skal beskjære noen rosebusker når bjørka får museører, selv om jeg ikke skal renske opp i ugress elsker jeg disse første tegnene på en lysere årstid. Vårjevndøgn står for døren, det smelter og sildrer overalt nå.

Det har vært plussgrader på natten par tre netter på rad. Det begynner å komme frem bare flekker der sola står på hele dager. På gressmatta mellom blokkene ligger snøen fortsatt temmelig tykk, og parkeringsplassen er blåis med en og annen stein på, men flere steder begynner marka å titte frem. Det er nå hestehoven er rett rundt hjørnet, og jeg titter ivrig etter små gule glimt allerede selv om det er litt tidlig.

Vi debatterer påska. J synes det er litt “bortkasta” å dra til Replott der de har hytte; Isen har med stor sannsynlighet gått når den tid kommer, i fjor gikk isen den samme uka vi dro hjem. Nå er det åpent vann ved brua over til Replott, og innenfor noen uker vil isen nok ha gått, og dermed er det “ingenting å finne på” der. Han tenkte litt på å leie hytte på fjellet der vi kan leie snøscooter, for å dra til Replott for å gjøre “ingenting” er temmelig dyrt med båtreise på 3000 kroner tur.-retur + bensinen. Jeg minnet han på et par ting han ikke hadde tenkt på: Å leie ei hytte i påskehelgen på fjellet nært et sted man kan leie scooter, slalom eller annen morro koster nok like mye, om ikke mer, ikke medregnet mat og bensin eller prisen for leie av scooter og slike saker. En annen sak er at folk flest som deler hans interesser planlegger, noe som ikke er J’s sterkeste side, og antagelig er de fleste rimelige hytter allerede utleid for lenge siden. Og som jeg sa, om alternativet er å leie ei hytte midt i “ingenamnnsland” der man bare kan spille yatsee eller gå på de skiene man tar med selv og ellers ikke ha noe å gjøre, eller dra til Replott og “gjøre ingenting” velger jeg nok Replott likevel. Der er tross alt sjansene til sauna, shoppe litt finsk mat å ta med hjem, hilse på familien hans og slikt i alle fall. Han sa han var i grunnen enig med det.

Spørsmålet står nok nå mellom om vi blir hjemme i påsken og drar til ulike elver i nabolaget som er åpen for fiske, som vi gjorde for noen år siden når vi fisket i Ljungan, eller om vi likevel drar til Replott tross at dette betyr null fisking. Om isen har gått betyr det ikke at den er borte, og vi kan ikke gå ut med båten enda.

Ljungan påsken 2015

 

Hestehov

 

Hvitveis

 

Lerke

 

Vipe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.