Vi har svært dyktige skuespillere i Norge!

Vi kanskje ikke ser dem så ofte på det røde teppet til Oscar-gallaen, eller hører navnene deres ropes fra scenen der. Men det endrer ikke på at vi har svært dyktige skuespillere i Norge.
Mange av dem holder seg til Norsk film, hvilket er fantastisk! Da får vi på en måte litt enerett på dem? Ikke sant? Som eksempler kan jeg jo nevne NRK Fjernsynsteateret, produksjoner som Nattseilerne, Vestavind, Orions belte, Frida og Borgen Skole! Mange av disse kanskje de som er minst like gammel som meg husker igjen fra Halvsju, Blikkbåks og tilsvarende lørdagsprogram for barn og ungdom. Javisst, mange av de gikk som siste innslag på ungdomsprogrammene, og jeg vet jeg gledet meg til dem hver eneste lørdag som langt yngre enn jeg er nå.

Takket være NRK som har satt opp en “mimreside” kan man fylle inn året man er født, og se intro og noen klipp fra svært mange NRK-produksjoner. Vi snakker Barne-tv, andre program for barn og unge, og dermed ramlet jeg over Borgen Skole. Jeg skammer meg ikke et øyeblikk over å fortelle at jeg nå i en alder av “litt mer enn fjorten” sitter og ser på Borgen Skole! Det ligger tre sesonger ute om Borgen skole (og med skam å innrømme kan jeg ikke huske om det var noen fler) til gratis nett-titting fra NRK. Jeg har tidligere sett både Vestavind og Nattseilerne, og jeg storkoser meg. Serie for barn og ungdom? Hvilken betydelse har vel det? Jeg sitter og fniser og rødmet og gjemmer hodet bak en pute. Fantastiske navn som Nils Ole Oftebro,Lise Fjellstad, Kari Svendsen, Lars Andreas Larsen, Erik Hivju, Linn Stokke, Anne Krigsvold og så videre og så videre finnes med i serien, mange av de finner vi selvklart i de fleste NRK-produksjoner men det er noe eget med å kjenne dem igjen. De er morsomme, de er dyktige og de får meg som svært godt voksen å storkose meg med en serie rettet mot unge. Vi skryter for lite av våre skuespillere synes jeg, så jeg ville ta i litt her nå da. Og jeg må da passe på å skryte av barna som spiller i serien! Som voksen ser man vel kanskje litt for godt hvordan noen sliter med å få dialoger til å komme ut naturlig, men det endrer ikke på at de virkelig gjør et godt stykke arbeide synes jeg!

Bare for moro skyld byr jeg på en liten youtube-snutt jeg ramlet over om akkurat Borgen Skole siden det nå er den jeg sitter og ser i skrivende stund.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.