Hjelpe og trøste så stor hage jeg må ha!

Etter en liten samtale med min mor i dag har jeg innsett noen ting.

 • Jeg må skaffe meg urtetørke. Eller.. urtetørkere i flertall…
 • Jeg blir nødt til å ha 10 frysebokser for bær, frukter, grønnsaker (forvellet), urter, sopp, kjøtt, fisk, fugl og you name it.
 • Det betyr også at jeg må ha et uthus til fryseboksene.
 • Jeg må ha ENORM hage så jeg kan dyrke eget av en hel del OG ha plass til “bie og humlevennlige planter”.
 • Jeg må ha egen bikube så klart.
 • Jeg må ha egen fiskegjel for å tørke fisken vi kommer til å fange for å ha noe tørket også
 • Jeg må ha eget røykeri
 • Jeg må ha verdens største kjøkken så jeg har plass til å holde på med alt av sanking og høsting… eller jeg må ha et eget lite urte/bær/sopp/nøtter/altmulighus med fjørten benker og tørkesnorer i taket så jeg kan tørke alt mulig rart.
 • Jeg må virkelig bli en blekksprut med 8 armer og en bær-rasper i hver arm
 • Jeg må investere i minst 4 forskjellige urtebøker.
 • Jeg må få mamma på besøk hele høsten fordi jeg kommer ikke til å ha tid nok i døgnet til å preservere alt jeg burde sanke og lage ;)
 • Jeg må finne tid på døgnet (midt på natta kanskje?) der jeg kan blogge de fantastiske sakene jeg gjør med alt dette slik at alle andre føler seg mindreverdige fordi jeg tryller frem alt mulig rart på nulltid, mens det i virkeligheten er mamma som lager nesten alt mens jeg er på jobben :P

Alt dette mens jeg strikker, hekler, syr, lager julegodter og andre juleforberedelser, pusler alt mulig rart mot jula, lærer meg å sy, skriver på bøkene mine og leser samtidig som jeg ser på filmer og prøver å opprettholde en fasade av å ha et sosialt liv. :P Så da har jeg fremtiden klar. Jeg må altså bli multiziliarder som kan kjøpe enorm tomt og bygge mange hus, og ha en tids-snuer fra Harry Potter for å rekke med alt. Fikser det, ikke sant? ;) Nå kommer det ikke til å bli store klager fra halvdelen på dette her, for jeg kommer til å sparke han ut i skogen på elgjakt uansett :P Men han er helt fan av å bruke ting fra naturen. Jeg kommer nok til å høste en del nå under kommende vår og sommer for å lage noen teblandinger i det minste!

3 thoughts on “Hjelpe og trøste så stor hage jeg må ha!

 1. Amelie

  Jag är lite som du.

  Jag har haft en billig svamptork i några år nu (fem kanske?) som ollorna gått sönder på. Visst, jag såg en likadan på rea på Konsum, men ärligt talat vill jag inte ha den. Nu vet jag att jag använder den många gånger om året så det är inte en köksmaskin som bara står. Nu ska jag köpa en fin, dyr för skatteåterbäringen! Hurra!

   1. Rita Post author

    ja jag kommer nog föra upp en tork för svamp och örter om jag får hus i framtiden. Nu har man knappt förvaringsplats för vanlig mat ens, långt mindre kan man förvara storsankande av bär och sådan, men så fort det finns hus och något av förvaringsutrymme… DÅ ni skall jag sätta upp en tork på önskelistan! De är faktisk inte SÅ hiskligt dyra, så skatteåterbäringen kan fixa det. Eller om man är grymt snäll så man får i julklapp ;) Klart går det ju att torka i ugnen med, men man får lixom lite mer kontroll med en riktig tork! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.