Ny hobby kanskje?

Siden jeg har fått en ny i livet mitt, og også begynt med elvefiske sammen med han har jo selvklart mine interessefelter utvidet seg. Jeg har alltid likt å fiske, men frem til nå har jeg stort sett vært ute på havet i sjark når jeg har fisket. Naturlig nok hadde morfar aldri fiskestang, denslags fanger man fisk i et alt for langsomt tempo for en yrkesfisker som skal fiske for livets opphold og ikke bare for hobby og mat. Fenomenet å fiske i vann og elver er derfor relativt nytt for meg, men definitivt trivelig å gå ut i naturen, slenge snøret uti elven og håpe på at det biter.

Dette med å fiske er så mye mer enn bare å slenge et snøre uti elven og håpe på napp for meg. Jeg nyter stillheten, brus fra elven og små bølgelyder når jeg er ved vann. Dette med å fiske med fiskestang er en helt ny verden for meg, morfar hadde det enkelt: Line og ongler med rød gummimakk på, enkelt og greit, men nå lærer jeg om wobblere, jigger, spinnere, skjeer og så videre. Jaakko har en lidenskapelig interesse for fluefiske på samme nivå som min hesteinteresse er, og har fluefisket i mer enn 20 år nå, derfor fikk jeg selvklart innførsel i hvordan kaste med fluefiskestang i fjor, og det resulterte i en relativt stor felles jule/bursdagsgave jeg alt har vist, samt en fiskestang for fluefiske. Jaakko har dessuten kjøpt en tohånds fluefiskestang beregnet for laksefiske, og skaffet seg en reservestang som er størrelsen mindre for å passe meg bedre så jeg har en stang å bruke når vi skal laksefiske (samt at han jo da har en reservestang om noe skjer med hans egne).

Fluebinning er noe han også har brukt mye tid på opp gjennom årene og her tidlig i vår overtalte jeg han til å investere i sitt eget grunnsett med fluebinnings-saker, og jeg kjøpte en liten verktøykasse passende å oppbevare materialer i. Selvklart ivret han etter at jeg skulle forsøke også. Han sa jeg skulle nok bli svært dyktig på det fordi jeg er generelt flink med hendene. så for noen uker siden bandt jeg mine første to fluer, og fant ut at det er ganske morsomt, men selvklart også svært krevende på visse fluemodeller siden målet er å faktisk etterligne ekte saker. I alle fall på en hel del fluer. Selvklart har du massevis av fluer som ikke ligner riktige insekter, og disse er nok enklere å binde enn de som skal ligne riktige saker.

Uansett, jeg har i kveld bundet en håndfull fluer, og tenkte jeg skulle vise bildene her.

wpid-img_20150628_180838.jpg

wpid-wp-1435526202482.jpeg

wpid-wp-1435526215362.jpeg

wpid-wp-1435526229063.jpeg

wpid-wp-1435526235182.jpeg

 

2 thoughts on “Ny hobby kanskje?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.